Најновије

ЛИНТА НИКАД БРУТАЛНИЈИ! ОСУО БАРАЖНУ ПАЉБУ ПО ХРВАТИМА: "Хрватска је наставак геноцидне НДХ!"

Председник Одбора Скупштине Србије за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта осудио је данас одржавање мисе за 35 усташких пуковника у цркви Светог Марка као још један доказ да се "Католичка црква у Хрватској није одрекла геноцидне Независне Државе Хрватске (НДХ) и усташтва" из Другог светског рата.

Миодраг Линта (Фото: Јутјуб)

У саопштењу за јавност, Линта је оценио и да то представља "још један доказ да је данашња Хрватска наставак геноцидне НДХ".

"Наведени злотвори који су наредили и починили геноцид над српским народом током Другог светског рата називају се хрватским мученицима. Кардинал Бозанић и остали хрватски бискупи својом ћутњом одобравају редовно годишње одржавање мисе усташким официрима, као и поглавнику Анти Павелићу што је само један у низу доказа да се Католичка црква у Хрватској није одрекла геноциде НДХ и усташтва", истакао је Линта.

Према његовим речима, ни хрватски премијер Андреј Пленковић и Влада Хрватске нису осудили одржавање мисе убијеним усташким генералима и пуковницима "што јасно потврђује да хрватска власт прећутно или отворено ради на ревизији историје и претварању усташких злочинаца у мученике и борце за хрватску слободу".

"Још једном се потврдило да је прича о Хрватској као антифашистичкој држави тешко лицемерје. Хрватска је од доласка Туђмана на власт 1990. године држава мржње, нетрпељивости, чији је темељ НДХ и усташтво", закључио је Линта.

Ево како су пропали преговори Јовановића и Шапића! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА