Најновије

МИЛАНОВИЋ ОПЛЕО О КОЛИНДИ И ХДЗ: Рекао бих да је то циркус, али имам поштовања за циркузанте!

Председнички кандидат Зоран Милановић проговорио је о својој кампањи и објаснио зашто жели да буде председник Хрватске.

Зоран Милановић (Фото: Јутјуб)

"Желим да будем, ту нисам да то рутински одрадим. Гледао сам, посматрао, схватио да нико од људи које бих можда и ја подржао као кандидате није ишао довољно одлучно и јасно. Ако је ваше мишљење да је у Хрватској нормално, да све то ради, онда се може наставити на начин како се догађало задњих 5 година. У Хрватској је највећи проблем што ХДЗ има монопол власти, паравласти, дубоке државе и то је за Хрватску јако штетно и то видим као свој позив да то променим", рекао је Милановић.

Раније је критиковао функцију председника. Упитан шта конкретно може да учини са те позиције, Милановић је поставио контрапитање: "А с које друге бих могао?"

"Био сам премијер четири године у периоду кад је Хрватска ушла у ЕУ, то није моја заслуга, али било је тако. Након мало више од 9 година одступио сам са места председника СДП-а. Што више треба од мотива осим жеље да се ствари промене уз оне инструменте које имате на располагању?"

"Председник је акционар једне врло неопипљиве, елузивне категорије, имаш ауторитет и углед или га немаш. Ово је за мене деградација улоге, назвао бих то циркусом, кад не бих имао респекта за циркус. Ово је једна лоша реалити комедија и то треба укинути. Кад год је ХДЗ држао све полуге у држави, Хрватској није било добро", рекао је Милановић и додао:

"Имамо председницу без карактера, председницу без идентитета, председницу која нас срамоти".

Коментарисао је зашто не пева на страначким скуповима: "Свестан сам својих ограничења. Немам глас, склон сам да поштедим људе својих испада", рекао је Милановић.

Хрватска још две године неће бити у Шенгену! Више о томе ОВДЕ.

Извор: 24sata.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА