Најновије

ДИПЛОМАТСКИ СКАНДАЛ: Волкер лобирао за америчке ракете у украјинским рукама! Испливали сви подаци

Курт Волкер се, као специјални представник Стејт департмента за питања Украјине, залагао за повећање војне помоћи Украјини, јер је лобирао за интересе компаније „Рајтеон“ (Raytheon), произвођача противтенковских ракетних система „Џавелин“, пише магазин „Политико“.

„Џавелин“ (Фото: Јутјуб)

Магазина „Политико“ јавља да је Волкер, док је био на дужности специјалног представника за Украјину, био и члан америчке лобистичке компаније „БГР груп“ и научно-истраживачког института „Мек Кеин“ (McCain Institute), који су имали финансијске везе са компанијом „Рајтеон“ и пружали су јој лобистичке услуге.

„Политико“ наглашава да је Волкер, одмах након именовања на функцију специјалног представника за Украјину, почео да се залаже за повећање војне помоћи Кијеву. Осим тога, он је подржавао и испоруке комплекса „Џавелин“ Украјини.

Због потенцијалних веза Волкера са компанијом „Рајтеон“ могу се поставити нова питања специјалном представнику Стејт департмента за Украјину, закључио је лист.

Подсетимо — 25. септембра се разбуктао скандал, након објављивања разговора америчког и украјинског председника Доналда Трампа и Владимира Зеленског. Објављени транскрипт потврдио је да је Трамп затражио од Зеленског да истражи околности отпуштања бившег украјинског генералног тужиоца Виктора Шокина, који је водио истрагу о активностима компаније „Буризма група“, међу чијим директорима је био и син бившег америчког потпредседника Џоа Бајдена.

Турски председник неће дати Бакиру да укине РС! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА