Најновије

ДОДИК БЕЗ ПАРДОНА: Република Српска испуњава све критерујуме да буде призната као држава!

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је вечерас, отварајући манифестацију Дани Српске у Србији, да је Република Српска данас слободна заједница српског народа и других који желе у њој да живе, поновивши да је Српска једина у БиХ самоодржива.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Додик је истакао да Република Српска има све елементе државности и испуњава све критеријуме да буде међународно верификована као држава.

Захвалио је Србији и српском председнику Александру Вучићу за подршку и помоћ Српској, нагласивши да је Република Српска загледана у матицу Србију.

– Србија иде добрим путем на челу са председником Александром Вучићем који је успео заједно с нама да из буџета Србије финансира 63 општине у Српској и четири из ФБиХ. Само јака Србија може помоћи Српској – поручио је Додик.

Он је истакао да су Срби с ове и оне стране Дрине део једног народа и једне културе и стога предложио организаторима ове манифестације да се убудуће зове Дани Српске и Србије.

Додик је рекао да је захвалан свима који су на било који начин допринели организовању ове манифестације и да се радује што ће Српска бити представљена у многим местима широм Србије.

Додик је рекао новинарима да би идуће године требало да назив манифестације буде промењен у “Дани Српске и Србије” јер је она својим обимом и значајем приближила Републику Српску и Србију.

Голић: Србија је ослонац Српској

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић изјавила је вечерас пред почетак манифестације “Дани Српске у Србији” да је Србија велики ослонац Републици Српској и да јој је увек у најтежим моментима пружала руку.

– Србија је увијек ту за нас и у свим приликама. Помогла нам је након елементарних непогода и сада у овом тренутку ми у Републици Српској, у Србији видимо ослонац – рекла је Голићева Срни.

Она је нагласила да је Србија стуб целог региона када је мир у питању.

– А првенствено је ту помоћ и улога председника Србије Александра Вучића који, мислим, не разликује Србију и Српску и хвала му на томе – рекла је Голићева.

Она је додала да је посебно радује што се манифестација “Дани Српске у Србији” све више проширује и што ће грађани многих градове Србије бити у позицији да ближе, кроз разне програме, упознају Српску.

У Народном позоришту у Београду вечерас ће бити одржана свечана академија поводом отварања манифестације “Дани Српске у Србији”, преноси Српскаинфо.

Још ће земаља повући признање Косова! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА