Најновије

ИРАН ПОСЛАО УПОЗОРЕЊЕ ЕВРОПИ: Имате два месеца да ово урадите!

Европа има два месеца да преговара о олакшицама за санкције Техерану, иначе ће се покренути „фаза три“ смањења обавеза у оквиру Нуклеарног споразума из 2015. године, рекао је ирански председник Хасан Рохани.

Иранска војска (Фото: Јутјуб)

„Европа има још двомесечни рок за преговоре, Споразум и повратак својим обавезама“, упозорио је Рохани на састанку кабинета у среду.

Техеран је позвао ЕУ да пружи олакшице против јаких санкција које је увео Вашингтон након што је једнострано напустио Споразум из 2015. године о иранском нуклеарном програму, познатом као ЈЦПОА. Ирански званичници упозорили су да ће постепено смањивати своје обавезе из Споразума, уколико се то не догоди.

Почетком јула Иран је активирао "прву фазу" ове стратегије повећавајући залихе обогаћеног уранијума преко границе од 300 килограма коју дозвољава ЈЦПОА. "Друга фаза", односно обогаћивање уранијума преко 3,67 процената, ступила је на снагу недуго затим.

Рохани није појаснио шта ће бити следећи корак, али се похвалио да ће играти важну улогу у преиспитивању нуклеарног програма државе.

„Трећи корак је изузетно важне природе и значајно ће убрзати активности организације за нуклеарну енергију у земљи", нагласио је Рохани.

Ево којим тајнама система С-400 су их училе руске колеге! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА