Најновије

ЧУВАЈ СТРАЖУ, УБИЋЕМО АРКАНА! Овако је ликвидиран Жељко Ражнатовић, процурели необјављени списи

Зоран Николић звани Пегла био је један од окривљених у случају убиства Жељка Ражнатовића Аркана, бившег команданта Српске добровољачке гарде.

Аркан (Фото: Јутјуб)

Он је најпре све препознао и до детаља како су 15. јануара 2000. године у београдском хотелу "Интерконтинентал" убијени Ражнатовић и његови пријатељи Миленко Мандић Манда и Драган Гарић.

Међутим касније све порекао тврдећи да му је исказ био изнуђен. Иако је у међувремену умро у Окружном затвору у Београду, његов исказ био је један од кључних доказа на основу којих су његови саучесници у злочину Добросав Гаврић, Милан Мики Ђуричић и Драган Николић Гаги осуђени на вишедеценијску робију.

У документима се наводи и Николићев исказ од 8. марта 2000, у којем је он тврдио да је невин и понављао: „Има Бога, бићу пуштен на слободу“.

- Последњих 10 – 12 година био сам Гагијев телохранитељ. Две три недеље пре убиства Аркана био сам код Гагија у стану на Новом Београду и тад ми је рекао: „Биће посла, бићеш задовољан новчаном накнадом. Немој ништа да питаш и не распитуј се много, бићеш благовремено обавештен. За тебе није ништа страшно, немој да паметујеш“. Гаги је рекао да ће бити ликвидиран командант, а да је мој задатак да чувам стражу и упозорим их ако неко наиђе - изјавио је Николић.

Он је додао да га је кобног дана позвао Гаги и рекао му да његову сестру од тетке одвезе у Богатић. У Београд се вратио око 16 сати и отишао у стан који су изнајмили Ђуричић, Гаврић и Николић.

- Гаги ми је рекао да је дошао тај дан! Мој задатак је био да голфом одвезем Гаврића док ће иза нас опел калибром ићи Гаги и Мики. Потом је требало да стојим испред хотела и јавим Гагију ако наиђе полиција. Њих тројица су ушли у хотел, а Гаги ме је позвао и питао: „Да ли је све под контролом? Акција треба да почне“.

Зачула се пуцњава, а онда сам видео Гаврића како пузи по тлу, као да умире. Убацили смо га у голф и одвезли се ка базену 11. април на Новом Београду – испричао је Николић.

Он је објаснио да су Ђуричић и Николић рањеног Гаврића пренели у други ауто.

- Гаги ми је рекао да одвезем голф до његове зграде, дам кључеве, саобраћајну и крваву пресвлаку с места сувозача његовом брату. На крају смо пресвлаке бацили, а кључеве закопали на плацу – рекао је Зоран Николић.

Један сведок умро, двојица убијена

Током суђења за убиство Аркана преминуло је неколико сведока. Најпре је 1. септембра 2001. године, у затвору, наводно од сиде, умро окривљени Зоран Николић Пегла. Војислав Јекић убијен је 27. априла 2007. године. Он је раније у истрази рекао да је после убиства Аркана испред болнице у Лозници видео Андрију Драшковића како у болницу у Лозници, у којој је био Гаврић, долази џипом с ротационим светлима. Бранко Јевтовић Јорга, који је био у хотелу у време пуцњаве, убијен је 30. октобра 2004. године.

Лажна држава Косово улази у НАТО?! Тренирају Шиптаре да покоре север. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА