Најновије

ОВО ЈЕ ПОБЕДА НАД ЏИХАДИСТИМА КОЈЕ ЋЕ СЕ УВЕК СЕЋАТИ: Зло је побегло у рупу, а Асадова војска је наставила... (ВИДЕО)

Дана 5. септембра 2017. године, Сиријска арапска војска (САА) разбила је трогодишњу опсаду Деир ез Зора након што је поново заузела неколико области дуж аутопута Деир ез Зор - Сукна.

Председник Сирије Башар ел Асад (Фото: РИА)

Операција, коју су предводиле елитне снаге Тигрова и Петог корпуса, показала се као одлучујућа победа за сиријску војску, јер су успели да протерају терористе Исламске државе из града и неколико околних места области.

Снаге Тигрова и њихови савезници први су започели напад да разбију опсаду Деир ез Зора након што су постигли велики напредак од древног града Палмире (вар. Тадмур) до пустињског града Ал-Сукна.

Након што је Ал-Сукна ослобођена, сиријска војска почела је да напредује према Ал-Шоулаху и осталим тачкама које се налазе западно од града Деир ез Зора.

Сиријска војска је на крају преузела контролу над тим местима након што је савладала снаге Исламске државе у копненим и ваздушним нападима.

Међутим, након што је пробила опсаду Деир ез Зора и ослободила два кључна града Ал-Мајадин и Ал-Букамал, сиријска војска се још увек налазила у бици са Исламском државом за контролу региона Бадија Ал-Шам која је пустињско подручје у провинцијама Хомс и Деир ез Зор.

За трогодишње успешно одолевање џихадистима Деир ез Зор највише треба да захвали покојном бригадном генералу Исаму Захредину који је храбро бранио град под најјачим притисцима исламиста.

Америка војно опкољава Венецуелу! Више о томе прочитајте ОВДЕ

Извор:  Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА