Најновије

ЂУРИЋ ОДОГОВИРО ТАДИЋУ: Боље ти је да ћутиш о Косову! Своју способност показао си 2004. када си дозволио погром!

Потпредседник СНС Марко Ђурић изјавио је данас да је бивши председник Србије Борис Тадић своју способност и решеност да брани српски народ на Косову и Метохији и његове интересе показао у марту 2004. године, када су наши сународници били изложени најбруталнијем погрому, док се власт у Београду правила да се то догађа на неком другом континенту.

Марко Ђурић (Фото: Јутјуб)

"Да има имало људске и политичке пристојности, Тадић више никада не би изустио ниједну реч о Косову и Метохији, јер за собом је оставио пустош у сваком смислу", навео је Ђурић у писаној изјави.

Он је тако реаговао на најновије оцене Тадића, које су пренели медији, да власт намерава да "потури" грађанима неку одлуку о Косову како би се додворила међународној заједници и лишила нас елементарних националних права на том простору.

Јасно је, истиче Ђурић, да је Тадић био главни креатор политике према Косову и Метохији док је био на власти, али се, каже, радије крио иза разговора на техничком нивоу.

На те разговоре је, додаје Ђурић, слао безначајне особе како се грађани Србије не би досетили да је на делу продаја националних интереса за опстанак једног режима на власти.

"Није било ничег 'техничког' у томе што је Тадић изместио дијалог о КиМ из УН на терен ЕУ, нити у исцртавању фактичке границе између централне Србије и њене јужне покрајине, нити у очигледно намерно оркестрираном фијаску Србије пред Међународним судом правде", рекао је Ђурић.

Он је навео да је актуелна власт, предвођена председником Александром Вучићем и СНС, наследила од Бориса Тадића ситуацију у којој се од Србије очекивао наставак политичке и дипломатске безусловне предаје.

"Али, читаву деценију успевамо да одолевамо притисцима и да ствари полако преокрећемо у нашу корист", подвукао је Ђурић.

Дилетанти су на челу Србије! Бојкотом до фер и поштених избора!! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА