Најновије

ОН ПОМАЖЕ ШИПТАРИМА У АМЕРИЦИ: Главни лобиста лажне државе, у САД вуче конце зла и бори за "велику Албанију" (ФОТО)

Иза перформанса Атифете Јахјаге у америчком конгресу, током којег је тврдила да су Срби током рата силовали 20.000 младих Албанки, стоји одборник у Њујорку "алфа и омега" албанског лобија у Америци Марк Ђонај (51). Овај Албанац, иначе рођен у Бронксу, баш као и највећи шиптарски лобиста - конгресмен Елиот Енгел, важи за најмоћнијег Албанца у САД и отворено се залаже за уједињење Албаније и Косова, чије заставе држи чак и у својој канцеларији у Њујорку.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

- Марк Ђонај је кућни пријатељ Елиота Енгела и преко њега је у америчком конгресу прогурао лажну причу о 20.000 силованих Албанки, на основу које сад покушавају да зацементирају став о Србима као највећим ратним злочинцима у Европи. Стално је на ручковима са америчким демократама и троши на хиљаде долара сваки дан за организацију тих дружења - открива извор.

Додаје да се у Америци ниједан посао не завршава ако се поштује протокол, већ мора "бочним везама", што су Албанци на време схватили.

(Не) бира друштво

Према писању америчких медија, Ђонај се својевремено доводио и у везу са трговином оружјем и опасним албанским мафијашким породицама. Познато је и да се отворено залагао за ослобађање Рамуша Харадинаја када је по потерници Србије за ратне злочине ухапшен у Француској.

- Тада је Ђонај организовао албанске демонстрације, али и прикупљао новчану помоћ за одбрану Рамуша Харадинаја. Своју приврженост идеји "велике Албаније" доказује на сваком кораку показивањем двоглавог орла, симбола "велике Албаније", а борце терористичког ОВК хвали на сав глас - додају саговорници упућени у детаље.

Нафилована биографија

Међутим, у његовој званичној биографији на сајту канцеларије Њујорка пише да је Ђонај син марљивих албанских имиграната, родитеља чланова синдиката, те да је дипломирао на престижном Универзитету "Сент Џон" у Њујорку.

Његова мотивација долази из тешкоћа које је његова породица превазишла и могућности које је ова велика земља пружила њему и његовој породици. Ђонај је био први Албанац-Американац изабран у Њујорку. Изабран је у Скупштину града Њујорка 2017. године, претходно је обављао функцију члана Државне скупштине Њујорка у 80. округу од 2012. до 2017. године. Пре тога, Ђонај је био комесар за Бронкс задужен за саобраћај - стоји у његовој званичној биографији.

Марк Ђонај

-Има 51 годину

-Ожењен медицинском сестром, има два сина, Николаса и Џозефа

-Покренуо иницијативу "Ђонај ЦАРЕС" (заједница, одговорност, охрабрење, услуга), која промовише учешће заједнице у побољшању суседства, квалитета живота и светлију будућност

-Не иде нигде где нису постављене албанска или застава тзв. државе Косово, које држи чак и у својој канцеларији

-Тврди да су Албанци у већој идентитетској кризи него у време Југославије и постоји ризик од њиховог нестанка на тим просторима

-Поручује да је на делу егзодус Албанаца, а да се над Албанцима спроводи економски притисак, због којег све чешће напуштају домове и одлазе у иностранство

-Својевремено се доводио и у везу са трговином оружја и са опасним албанским мафијашким породицама.

Чињенице

-Заговорник бомбардовања

-Енгел од 1989. у америчком конгресу

-Залагао се за НАТО агресију против СРЈ

-Значајно помогао да се формира тзв. војска Косова

-Велику улогу одиграо у повлачењу потернице за Рамушем Харадинајем

-Захтевао да се Србија избаци из Партнерства за мир.

Вулин каже да су Шиптари на све спремни! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА