Најновије

ИЗ ПЕНТАГОНА СТИГЛА ЗАПРЕПАШЋУЈУЋА ПОРУКА ЗА ПУТИНА: Ствари су се отргле контроли! Русија мора да промени понашање да би...

Шеф Пентагона Марк Еспер изјавио је да Русија мора да промени своје понашање како би сарађивала са Сједињеним Америчким Државама и да се не фокусира на несугласице, већ на оно у чему се ставови двеју земаља подударају.

Шеф Пентагона Марк Еспер (Фото: јутјуб)

„Русија наставља да доприноси нестабилности, јер нарушава територијални интегритет својих суседа“, рекао је Еспер на конференцији за новинаре у Паризу.

„Било би сјајно када би се Русија понашала као нормалнија земља, која дели западне вредности које деле Сједињене Америчке Државе, Француска и друге наше савезнице у НАТО-у... Русија треба да промени своје понашање и понаша се у складу са правилима и нормама које смо установили. То је најбољи начин за напредовање“, одговорио је Еспер на питање о изјави француског председника Емануела Макрона да је гурање Русије од Европе велика стратешка грешка.

Еспер је изразио жаљење што се неке земље сада налазе у оваквој ситуацији.

„Наш циљ је да покушамо да их усмеримо на најбољи пут, где можемо да радимо заједно и да се не концентришемо на противречности, већ на оно у чему се слажемо, и да сарађујемо у циљу заједничког економског просперитета, промовишући наше вредности и интересе“, закључио је Еспер.

Француски председник раније је изјавио да је гурање Русије од Европе велика стратешка грешка и да је нови европски пројекат немогућ без дубоке ревизије односа са Москвом.

Односи Русије и Запада погоршали су се због ситуације у Украјини и присаједињења Крима Русији. Оптужујући Москву за мешање у послове Кијева, Запад јој је увео санкције. Русија је предузела реципрочне мере и повела политику замене увоза, а више пута је оптужбе против себе називала неоснованим, рекавши да није страна у украјинском сукобу у Донбасу и субјекат Минских споразума. Москва је, такође, више пута изјављивала да је контрапродуктивно са њом разговарати на језику санкција.

О најбољим светским снајперистима, више прочитајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА