Најновије

НА 10.600 МЕТАРА ПИЛОТ СХВАТИО ДА НЕШТО НИЈЕ У РЕДУ: Све путнике преместили у горњи део авиона, па кренули да слећу, писта била прекратка! (ВИДЕО

Путнички авион "Тупољев Ту-154" полетео је из Удачнија ка Москви, међутим, усред лета настали су проблеми. Да нешто није у реду видело се на висини од 10.600 метара. Електрични систем је тотално пао што је утицало и на систем за доток горива, а закључак је био само један - путници неће успети да стигну до жељене дестинације. Пумпе за гориво и навигациони системи нису радили тако да је летелица могла да буде у ваздуху још око пола сата.

Путнички авион "Тупољев Ту-154" (Фото: јутјуб)

Ипак, пилоти нису паничили и одлучили су да принудно слете на аеродром Ижма који годинама није радио осим за хеликоптере.

Ипак, могли су да се ослоне само на свој вид и присебност. Сетили су се и једног старог трика - чашу воде су ставили на контролну таблу. Да би могли да потрефе угао кретања пратили су померање чаше у води. Тако су успели да се спусте на 3.000 метара. Тада су покушали да поново укључе струју, али узалуд. У том тренутку су ипак угледали писту. На аеродрому је био само један човек Сергеј Сотников.

Путници су премештени у предњи део авиона, а летелица је коначно кренула са слетањем. Писта је била прекратка и на крају су завршили усред тајге, међутим нико од 81 путника и чланова посаде није повређен.

Дрвеће је успорило авион и он се упркос свему безбедно зауставио. Након тога, сви су изашли из авиона и сачекали помоћ.

Пилоти Андреј Ламанов и Јевгениј Новоселов проглашени су за хероје Руске федерације, а остали чланови посаде су добили Ордене храбрости. И Сотников је посебно награђен јер је аеродром радио само захваљујући његовом залагању.

Да није било њега, не би било ни слетања јер је аеродром званично затворен за авионски саобраћај 2003. године, а он се бринуо да писта не зарасте у коров и буде видљива.

Талибани заробили 6 новинара, а која судбина их очекује сазнајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА