Најновије

ПУТИН ХТЕО ДА СПРЕЧИ МАСАКР У ЊУЈОРКУ, АМЕРИ ГА НИСУ СЛУШАЛИ: Ево шта је руски председник рекао Бушу 2 дана пре напада!

Око терористичких напада на њујоршке куле близнакиње до данашњег дана колају бројне теорије завере. Оне махом говоре о томе да су Американци знали што им се спрема, али да су све најаве терористичког напада игнорисали.

Владимир Путин (Фото: Риа)

Сад се појавила нова, а у њу је уплетен главом и брадом руски председник Владимир Путин. С обзиром да се ближи годишњица трагедије не чуди тренутак објаве.

Дакле, Путин је, наводно, два дана пре напада назвао тадашњег председника САД-а Џорџа Буша (млађег) и рекао му да су његови извори сазнали да се нешто опасно спрема. Написао је то у својој књизи бивши аналитичар ЦИА-е Џорџ Биби, преносе то углавном руски медији, а он каже како је Путин упозорио како је "руска обавештајна служба открила симптоме предстојеће терористичке кампање", "нечега што се одавно спрема" и "потиче из Авганистана".

Да су Руси упозоравали Американце није нова вест, њихови обавештајци су после напада рекли да су имале сазнања о плановима Ал-Каиде, али ово је прва вест да је и Путин лично био укључен у целу причу. Вести наводе и то да извор Биби није било ко, својевремено је био главни аналитичар ЦИА за Русију, а био је и саветник америчког потпредседника Дика Чејнија за Русију, Евроазију и обавештајна питања.

Логично је и одакле Русији сазнања. У Авганистану су ратовали и отад то подручје стално држе на оку.

Посланик Европског парламента из Француске Тјери Маријани предложио је да се укину санкције Русији. Прочитајте ОВДЕ  још детаља.

Извор: stoposto. hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА