Најновије

ЧЕШКИ УДАР НА ЛАЖНУ ДРЖАВУ! Председник Земан долази у Србији и ево шта нам доноси

Председник Чешке Републике Милош Земан најавио је уочи посете Србији да би његова земља у догледној будућности могла да повуче признање Косова! Земан каже да је признање из 2008. године била једна од највећих дипломатских грешака званичног Прага. Он, ипак, наглашава да је повлачење признања “јако велики и тежак посао” и да се то не може десити преко ноћи.

Земан не признаје независност Косова (Фото: Правда)

Чешки лидер сутра стиже у дводневну посету нашој земљи, прву након 2014. године, а домаћин ће му бити председник Србије Александар Вучић. Према најавама, у фокусу разговора двојице лидера, осим привредне и економске сарадње биће управо питање Косова. 

Земан је за чешке медије рекао да је признање лажне државе Косово била велика дипломатска грешка и да ратни злочинци не би требало да предводе било коју земљу у Европи.

- Ценим и поздрављам изјаву нашег министра одбране Лубомира Метнара да је признање такозваног Косова била наша велика дипломатска грешка. Делим то мишљење и не искључујем, ако буде више земаља које ће повући признање Косова, да би и Чешка Република могла да буде међу њима... Последње саопштење Хашког трибунала о Косову, због кога је оставку поднео председник такозване косовске владе у извесној мери томе иде на руку – рекао је Земан за чешке медије.

Према његовим речима, повлачење признања лажне државе отежава то што Чешка нема у својим границама већу националну или етничку мањину, због чега тамошња јавност не разуме довољно косовски проблем.

Земан није крио своје просрпске ставове ни током претходне посете Београду 2014. године, када је такође устао против признања самопроглашеног Косова. 

- Лично не признајем независност Косова. Мислим да је Косово, благо речено, чудна држава. Готово потпуно зависна од дроге - рекао је тада Земан.

Медведев после 10 година стиже у Србију. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА