Најновије

ШИПТАРСКИ ТЕРОРИСТИ ПЛАНИРАЛИ НАПАДЕ У БЕЛГИЈИ И ФРАНЦУСКОЈ! Иста група већ осуђена за покушај дизања у ваздух српских цркава на Космету

Четворо албанских терориста с Косова, који су у среду осуђени на робију због планирања терористичких напада на снаге НАТО, српске православне цркве и припадност Исламској држави, планирало је и нападе у Белгији и Француској!

Терористи Исламске државе (Фото: Јутјуб)

Три мушкарца и једна жена осуђени су за ратовање за злогласну исламистичку терористичку организацију Исламску државу, пише Бриселс тајмс.

Двојица од њих имају белгијско држављанство: вођа групе Бујар Бехрами (26), који је ухапшен у септембру, и Грамош Шабани (26), који је ухапшен у јуну са Ресимом Кастратијем (26) и Едоном Халити (25).

Њих четворо су обучени и за бомбашке самоубилачке нападе, на шта указују експлозив и опрема коју су имали. Нападе су планирали и на кафиће у Грачаници.

Белгијски лист не наводи које су биле мете ове терористичке групе у Белгији и Француској, али посећа да се најмање 300 косовских Албанаца бори у Исламској држави у Сирији и Ираку. Осим тога, досад је погинуло њих 70, а 120 је у затвору.

Ђурић каже да нема лаког решења за КиМ. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир /The Brussels Times

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА