Најновије

ЛИНТА ОСУО ПАЉБУ КО ХВАТСКОМ КАНДИДАТУ: Милановић хоће етнички чисту Хрватску без Срба!

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодраг Линта сматра да је први предизборни дуел председничких кандидата у Хрватској Колинде Грабар Китаровић и Зорана Милановића још једном потврдио да је мржња према Србима и Србији један од темеља Хрватске.

Миодраг Линта (Фото: Јутјуб)

Линта је, коментаришући што је Милановић о председнику Србије Александру Вучићу изговорио најгоре увреде, рекао да Милановић верује да ће на тај начин имати више шанси да буде изабран за председника Хрватске.

- То јасно говори да Милановић оправдано мисли да је већина хрватског народа антисрпски оријентисана и да пљување по Србији и Србима може само да му донесе политичку корист - навео је Линта у изјави за јавност.

Он је рекао да су кандидати у другом кругу за председника Хрватске „шовинисти које мрзе Србе, и нагласио да о томе сведочи и изјава Милановића да је Фрањо Туђман био у праву у битним стварима.

- То јасно говори да Зоран Милановић позитивно оцењује пројекат стварања етнички чисте хрватске државе и протеривање пола милиона Срба са својих вековних подручја, док злочиначке акције хрватске војске и полиције попут "Олуја", "Бљесак" и остале назива ослободилачким - рекао је Линта.

Истиче да однос председничких кандидата Колинде Грабар Китаровић и Зорана Милановића према Србији и српском народу показује да се Хрватска није суочила са својом усташком прошлошћу и лажном митологијом.

- И Грабар Китаровић и Милановић заступају усташки мит о томе да су Србија и Срби агресори, а Хрватска жртва агресије - објашњава он. Сматра да Хрватска неће бити модерна и демократска држава све док не призна да је главни кривац за рат био режим Фрање Туђмана чији је циљ био стварање Велике Хрватске без Срба, као и да је у НДХ почињен геноцид на српским народом.

Линта каже да Грабар Китаровић као председница и Милановић, за време свог премијерског мандата, нису ништа учинили на решавању имовинских и бројних других проблема српских повратника, протераних Срба и других оштећених грађана.

Он је закључио да Грабар-Китаровић и Милановић ништа нису урадили на економском развоју крајишког подручја, процесуирању бројних злочина над Србима, ексхумирању посмртних остатака Срба из свих познатих гробних места и идентификацији.

"Људи у власти изгледају као да су побегли из луднице". Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА