Најновије

МИНИСТАР ВУЛИН СА ПРИПАДНИЦИМА 250. РАКЕТНЕ БРИГАДЕ: За Војску Србије не постоји ни један дан да није максимално спремна!

Војска Србије је снажна, спремна, опремљена и увек у стању да сачува нашу земљу, поручио је министар одбране Александар Вулин, који је вечерас, у новогодишњој ноћи, у гарнизону Панчево обишао припаднике 250. Ракетне бригаде за противваздухопловна дејства, задужене за контролу и заштиту суверенитета ваздушног простора Србије.

Александар Вулин (Фото: mod.gov.rs)

Свим припадницима Војске Србије министар је пожелео да 2020. година буде година мира и слободе, али и даљег развоја и јачања ВС.

"За Војску Србије не постоји празник, не постоји слободан дан. За Војску Србије не постоји ниједан дан у години у коме није максимално спремна, у коме није у стању да сачува наш суверенитет, наш интегритет и наш начин живота", рекао је Вулин, каже се у саопштењу Министарства одбране.

Војска Србије се, истакао је, свакога дана припрема, обучава и води рачуна да Србија не буде угрожена.

"Сви припадници Војске Србије и у ове празничне дане даће све од себе да сви ми остали можемо да одмарамо, да будемо са својим породицама, да будемо мирни, сигурни и спокојни, јер је Војска Србије ту да нас чува", нагласио је Вулин.

Командант 250. Ракетне бригаде за противваздухопловна дејства, бригадни генерал Тиосав Јанковић, иформисао је информисао министра одбране о основним задацима те бригаде и дежурне ракетне батерије у систему ПВО.

"Јединице 250. Ракетне бригаде за противваздухопловна дејства својим учешћем у контроли и заштити суверенитета ваздушног простора Србије дају допринос безбедности и сигурности нашег неба 365 дана у години. Свакога дана наша техника је исправна, наше борбене послуге оспособљене, а јединице спремне за извршење свог најважнијег и основног задатка у миру - контролу заштите суверенитета ваздушног простора Србије", рекао је генерал Јанковић.

Вулин је стално задејствоване снаге 250. Ракетне бригаде обишао у пратњи заменика начелника Генералштаба Војске Србије, генерал-мајора Петра Цветковића, и команданта Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране, генерал-мајора Душка Жарковића, наводи се у саопштењу.

Албанија хтела да узме део Косова? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА