Најновије

ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК АЛЕКСАНДАР КАРАЂОРЂЕВИЋ СТАО УЗ СВОЈ НАРОД: Шокиран сам нападима на СПЦ!

Принц Александар Карађорђевић шокиран је нападима црногорске државе на Српску православну цркву (СПЦ), оценивши их безобзирним и бруталним.

Престолонаследник Александар Карађорђевић (Фото: Јутјуб)

Он је у саопштењу навео да догађаје који су обележили завршетак 2019. године у Црној Гори прати са узнемиреношћу и жалошћу.

- Брутални напад државе на СПЦ и Митрополију црногорско-приморску, јавно оправдаван тобожњом бригом за људска права и демократију, подсећа на времена за која смо (не) оправдано веровали да су давно остала за нама - истакао је принц Александар.

Принц Александар је оценио да времена можда и јесу прошла, али методи и безобзирност нису, него су, напротив, еволуирали.

- Штавише, понижавање верника СПЦ и оних грађана Црне Горе који се сматрају и осећају Србима проглашено је државним и националним интересом и доприносом демократији и начелу људских права. То није само жалосно, то је трагично - поручио је принц Александар.

Он је позвао све људе добре воље да се са добрим намерама и свешћу ангажују како овај ексцес, ма колико потресан, не би прерастао у нову врсту историјског мита који ће раздвојити породице, пријатељства, кумства, сећања и будућност.

- Ако до тога дође, губитници ће бити исти, са обе стране барикаде, и то заувек - нагласио је принц Александар.

У Црној Гори усвојен је Закон о слободи вероисповести, којим се практично омогућава држави да отме имовина СПЦ, што је изазвало негодовање грађана, који већ данима протестују широм Црне Горе, тражећи његово повлачење.

За Војску Србије не постоји ни један дан да није максимално спремна! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА