Најновије

ДОДИК О КОСОВСКОМ ПРОБЛЕМУ: Београд има снажну преговарачку позицију!

Члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да Косово није изгубљено и да је преговарачка позиција Београда снажна.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Додик је у интервјуу за франкфуртске Вести нагласио да је очито да је Србија показала свој однос према том питању, без обзира колико било болно, да то треба да буде политичко и демографско питање.

"Албанци одбијају било какве разговоре и са покровитељима са Запада и сматрају да договори који се потпишу, попут Бриселског споразума, треба да се реализују онако како њима одговара, док остало, као што је формирање Заједнице српских општина, игноришу. Не може тако", рекао је Додик.

Према његовим речима, Косово је као питање од прворазредног државног интереса Србије и српског народа било изгубљено пре седам-осам година, а сада је враћено.

"Београд је на снажној преговарачкој позицији и ништа се тамо не може решити без сагласности Србије, па Косово не може у међународне организације, нити може постати члан УН", указао је Додик.

Дијалог о Косову је, према његовим речима, неопходност, радује га, каже, што је Србија у далеко моћнијем положају него раније када је била само фактор којем су испостављани рачуни.

"Данас има конзистентну политику у погледу решавања тог питања и свакако дајем потпуну подршку напорима Београда и председника Александра Вучића у том погледу", наглашава Милорад Додик.

Ево шта се све догађало током посете Истанбулу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА