Најновије

ГОРЕО ЈЕ НА ЗЕМЉИ: Појавио се нови драматичан снимак пада украјинског авиона у Ирану (ВИДЕО)

Америчка телевизија Си-Ен-Ен објавио је нови снимак пада "боинга 737" украјинске авио-компаније који се срушио у Техерану.

У паду авиона у Техерану погинуло је 176 особа (Фото: Јутјуб)

Авион се срушио пре два дана пошто је полетео са аеродрома у Техерану.

На новом снимку који је објавио Си-Ен-Ен приказан је пад авиона, а све је снимљено са оближњег фудбалског игралишта у граду Кхала Абаду, који се налази југозападно од Техерана.

На снимку се види велика експлозија када авион приликом пада удара о земљу.

У паду је страдало 167 путника и девет чланова посаде.

Авион је пао у време појачаних тензија између Ирана и САД, само неколико сати након што је Техеран извео ракетне нападе на базе у Ираку. Ово је био одговор Техерана на убиство команданта специјалних јединица иранске Револуционарне гарде Касема Сулејманија.

Иницијална истрага о паду авиона показала је да је авион имао проблема док је напуштао зону аеродрома и да је покушао да се врати на аеродром.

Украјинска амбасада у Техерану најпре је објавила да није у питању терористички или ракетни напад. Убрзо затим саопштење је повучено.

Након тога, појавили су се први наводи да је иранска ракета погодила авион. То су потврдили и званичник Пентагона и обавештајци САД и Ирака. Званичници Пентагона тврде да је "боинг" случајно оборен. 

И канадски премијер Џастин Тридо каже да је из више различитих обавештајних извора добио информацију да су украјински "боинг 737", у којем је било најмање шездесет троје Канађана, оборили Иранци.

Техеран је оштро демантовао наводе да је украјински авион погодила иранска ракета. Најпре је иранска управа за цивилно ваздухопловство одбацила наводе САД да је украјински авион оборен иранском ракетом, називајући их "нелогичним гласинама".

И Влада у Техерану је негирала наводе. Оцењују да извештаји о томе да је украјински авион оборила иранска ракета представљају психолошки рат против те земље.

Иранске власти омогућиле су приступ црним кутијама украјинским стручњацима који ће истраживати узроке пада авиона.

Прочитајте ОВДЕ зашто се Вашингтон противи изградњи “Турског тока 2”.

Извор: Си-Ен-Ен

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА