Најновије

ШИПТАРИ НАШЛИ ЗАМЕНУ ЗА ТАЧИЈА: Ево ко би могао да буде нови председник лажне државе Косово!

Демократски савез Косова предложио је садашњег потпредседника тзв Скупштине Косова, Кујтима Шаљу као кандидата за место косовског председника.

Кујтим Шаља би могао да замени Хашима Тачија (Фото: Јутјуб)

Од како су почели преговори између Самоопредељења и ДСК о формирању нове косовске владе, партија Исе Мустафе инсистирала је да део коалициног споразума буде и договор о томе да место косовског председника, када истекне мандат Хашиму Тачију, припадне овој политичкој странци.

Осим места председника тзв. Косова, према изворима унутар ДСК, ова странка жели да у расподели ресора у будућој влади узме и Министарство спољних послова, док Самоопредељење не жели да се одрекне тог министарства.

Састанци лидера Самоопредељења и ДСК Аљбина Куртија и Исе Мустафе до сада су завршавани без постигнутог договора о формирању нове владе, а очекује се да ће до нових сусрета доћи током следеће недеље.

Међутим, портпарол Демократског савеза Косова (ДСК), Бесиан Мустафа демантовао је вечерас информације да је његова странка предложила било кога за функцију будућег председника.

Према речима Мустафе, ДСК неће дати име за председника све док не дође време избора.

“Извештавања о било којем имену које је ДСК наводно предложио за председника лажно је и у питању су спекулације. ДСК неће излазити са именом за председника све док не дође време да се изабере председник”, рекао је Мустафа.

Прочитајте ОВДЕ шта је Харадинај поручио Аљбину Куртију.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА