Најновије

ИРИНЕЈ ХИТНО ПИСАО ТРАМПУ: "Мило прогони православце и отима нам светиње, морате да интервенишете!"

У Њујорку се јуче код цркве Светог Саве на Менхетну окупило неколико десетина грађана како би изразили незадовољство због усвајања Закона о слободи вероисповести у Црној Гори.

Доналд Трамп (Фото: Flickr)

Епископ источноамерички Српске православне цркве (СПЦ) Иринеј позвао је америчког председника Доналда Трампу да код владе Црне Горе интервенише да "под хитно престану и одустану од прогонства које чиние по верској основи, и од одузимања, векова старих, богомоља" СПЦ-а у тој земљи.

"Желимо приволети Вашу хитну пажњу на оштру злоупотребу верских слобода и права на посед имовине у Републици Црној Гори. Након што је Скупштина Црне Горе усвојила Закон о слободи вероисповијести или уверења и правном положају верских заједница, дошло је до бруталног сукоба с мирољубивим хришћанским православним демонстранатима, који су само желели да заштите своје светиње од насилног отимања",  рекао је епископ Иринеј у писму председнику САД.

Он је навео да се "стиче утисак да је овај закон само изговор за конфискацију верских објеката СПЦ", која је присутна у Црној Гори осам векова, а што би значило губитак верског наслеђа и културне баштине.

”Господине Председниче, великодушно сте учинили верску слободу главним приоритетом Ваше спољне политике. У име наших верника, српско-америчких грађана и становника САД, позивамо Вас, вашу владу и њене институције, као и све невладине секторе који надгледају међународну верску слободу и људска права, да интервенишу код владе Црне Горе, да под хитно престане и одустане од прогонства које чини по верској основи, и од одузимања, векова старих, богомоља”, истакао је владика Иринеј.

У Њујорку се јуче код цркве Светог Саве на Менхетну окупило неколико десетина грађана како би изразили незадовољство због усвајања Закона о слободи вероисповести у Црној Гори.

Монах Сава Јањић још пре 20 година о непостојању решења за Косово! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА