Најновије

ВУЧИЋА НЕ ЗАНИМА БОРБА ЗА СРПСКЕ СВЕТИЊЕ: Тенковима на Црну Гору нећу, време српске неодговрности је прошло!

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је Црна Гора једина земља у којој није био у званичној посети, али је истакао да је увек спреман да разговара са Милом Ðукановићем, иако различито гледају на ствари.

Александар Вучић (Фото: predsednik.rs)

- То говори о томе да су постојале ствари о којима нисмо сагласни - рекао је Вучић за тв Пинк.

Он је истакао и да је посао Ђукановића, као и његов да раде и у интересу Србије и Црне Горе, као и да је увек избегавао да каже тежу реч.

Подсећа да је Србија уложила у Српску кућу 3,5 милиона евра, да је уложен новац у одржавање и рад српских националних инстиуција, али да се мора подржати интегритет те земље.

Каже и да је Ђукановићу пренео шта мисли о правима српског народа, да је он поштен, отворен и искрен и да није претерао.

- Жао ми је што се владајућа партија наљутила, а видео сам то по саопштењу ДПС, али моја улога је да водим рачуна о 28 одсто српског живља у Црној Гори", каже Вучић.

Он је представнике међународне заједнице упитао која права имају Албанци са 25 одсто у Северној Македонији, а која Срби у Црној Гори и затражио рационалан одговор на несразмеру у броју и правима Срба и Албанаца у те две државе.
Каже и да је захвалан нашем народу што дрзи главу високо погидигнуту.

Поводом примедби дела друштва да је мање активан од народа, свестеника, навијача... одговара да је он председник републике и да су његове обавезе другације.

- Ја морам да водим рачуна о интересима Србије - поручује.

Каже и да га једни оптужују, јер није "потегао секиру" на Црну Гору, а други - да је крив за наводну "агресију", што му пребацују из Апела 88.

- Тенковима на Црну Гору нећу, време српске неодговрности је прошло - каже Вучић и додаје да је време за договоре, али не на уштрб Србије.

- То је рационално и одговорно, они који би да ратују би ратовали 24 сата, а после у кафиће - напомиње.

Не верује да ће Црна Гора променити одлуку о спорном закону о слободи вероисповести, али сматра да је ово пробудило српски народ у Црној Гори.

- Не само у Црној Гори, већ и у Србији, РС, колико осећају неправду, јер све што је дозвољено другима, Србима није... Ја сам то рекао и међународној заједници - рекао је и додао да нисмо у лакој ситуацији.

Ненад Чанак извређао Српску Православну Цркву! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА