Најновије

ИРАНСКИ КОНТРАНАПАД НА АМЕРИЧКЕ БАЗЕ НАМЕШТЕН?! Процуреле информације: Амери били упозорени! Кртица у редовима Ирана или шпијунска игра?

Скоро осам сати пре иранског ракетног напада на америчке снаге у базама у Ираку 8. јануара, амерички и ирачки војници у ваздухопловној бази Аин ал-Асад пожурили су да преместе особље и оружје у заштићене бункере, преноси Ројтерс позивајући се на два неименована ирачка званичника из те базе.

Илустрација (Фото: army.mil)

Нико није повређен или убијен у том нападу.

Ројтерс оцењује да су овакве тврдње додатни доказ да је ирански напад једна од најгоре чуваних тајни у модерном ратовању, али да је и даље мистерија због чега је то тако.

Након пада ракета, неколико америчких медија пренело је изјаве америчких званичника да је напад био нешто више од упозорења, што је омогућило Ирану да задовољи позиве у земљи за осветом за ваздушни напад САД на Ирак, у којем је убијен ирански генерал Касим Сулејмани, а да превише не ризикује да испровоцира нове нападе САД.

Други су, позивајући се на изворе из САД и арапских земаља, пренели да је Иран упозорио Ирак пре напада, а да је Ирак проследио ту информацију САД.

Америка оснива специјалне јединице за борбу против Русије и Кине! Више о отме ОВДЕ!

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА