Најновије

КОСНЕТ СЕ ХИТНО САСТАО СА МУСТАФОМ: Ево који захтев је имао амерички амбасадор у Приштини!

Демократски савез Косова, Исе Мустафе, посетио је данас амерички амбасадор у Приштини Филип Коснет, који је позвао политичке лидере да што пре формирају нову приштинску владу, пише приштинска Газета Еxпрес.

Филип Коснет (Фото: Јутјуб)

У седишту ДСК Коснет је разговарао са Мустафом и троје потпредседника те странке, а тема је била постизборна коалиција тог савеза са Покретом Самоопредељење.

У саопштењу ДСК се наводи да је Мустафа упознао Коснета са досадашњим разговорима.

Коснет је, како се наводи, позвао политичке лидере нову владу формирају што је пре могуће, како би она могла да почне да раде на испуњавању обећања датим грађанима.

Ванредни парламентарни избори на Косову одржани су 6. октобра.

Мустафа: Решење формирања владе је на Самоопредељењу

Председник Демократског савеза Косова (ДСК), Иса Мустафа, изјавио је данас, након разговора са америчким амбасадором Филипом Коснетом, да је на Покрету Самоопредељење да одлучи о постизборном коалиционом споразуму.

- Они су решење, а не ми - рекао је кратко Мустафа новинарима, пренела је приштинска Газета Еxпрес.

И попредседник ДСК, Агим Велиу, је рекао да је одговорност због тога што нова влада још није формирана на Покрету Самоопредељење.

Велиу је рекао да не може да говори о понуди лидера Самоопредељења Аљбина Куртија том савезу, јер се о томе још нису изјаснили страначки органи ДСК.

- Чекамо решење од Самоопредељења које је функционално за обе стране. Њихова је одговорност, наравно, да пронађу решење за ову новостворену ситуацију. Наглашавам да ми чекамо. Куртијеве понуде нисмо размотрили у нашим страначким органима, јер не разматрамо посебне понуде, већ смо само разговарали о принципима - рекао је Велиу.

Раније данас се огласио и Авдулах Хоти, који је рекао да је ДСК дао понуду Самоопредељење, које треба да одлучи да ли ће да је прихвати.

Боца-Харченко одбрусио Годфрију!  Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА