Најновије

НЕ ИГРАЈТЕ СЕ СА КАМАГРОМ: Ево како сумњиве пилуле за потенцију могу бити опасне по живот

Камагра је нелиценцирани лек за еректилну дисфункцију на бази Силденафил Цитрата који се користе у вијагри. Понекада је називају вијагра гелом због истог активносг састојка, али није дозвољена у продаји у Европској Унији и у Великој Британији, па ни у Србији.

Илустрација (Фото: pixabay. com)

Међутим, у Србији се камагра илегално продаје путем огласа на улици или интернету, а долази из Индије где их производи фармацеутски гигант Ајанта.

Камагра се налази у облику таблета или гела за оралну употребу, а купује се путем интернета као јефтина алтернатива вијагри будући да се сматра да функционише на сличан начин. Након употребе обезбеђује ерекцију у наредним сатима, али и одложени оргазам, односно дужег уживања у сексу.

Ипак, камагра није лиценцирани производ јер може бити потенцијално опасан, па вам га ни лекар не може преписати.

Још је горе што многи имају врло мало знања о нус-појавама, па неки људи могу реаговати врло лоше на лек, зависно од њихове здравствене слике и начина живота.  Такође, камагра садржи састојак који код неких људи може изазвати алергијску реакцију потенцијално опасну по живот.

Симптоми претераног уноса камагре:

- напади врелине, црвенило

- главобоља, вртоглавица

- замагљен вид, промене боја

- цурење или крварење из носа

- проблеми са несаницом

- болови у мишићима или леђима

- узнемирен стомак

А да ли функционише?

Они који су је пробали кажу да функционише, али будући да постоји више варијанти на црном тржишту и неоригиналних производа, неке таблете и гелови, нису тако ефикасни.
У теорији би требало да делује на готово исти начин као и вијагра, те да своје ефекте покаже већ после пола сата од употребе.

Да ли је вредно ризика?

Куповина нерегулисаних и илегалних дрога никада није вредна ризика по лично здравље, нарочито када је на тржишту доступан тако широк спектар јефтиних, легалних третмана за еректилну дисфункцију.

Закон о лековима у Србији не дозвољава било какав промет лекова мимо апотека, па ни путем интернета. Имајући у виду да се тај лек налази илегално на тржишту, да се не зна на који је начин доспео у Србију, под којим условима је транспортован и какав је његов тачан састав, постоји огроман ризик по здравље корисника. Стога, нико не би смео да набавља и користи те илегалне производе.

Жене нерадо признају да воле ове ствари. Пробајте ове три позе и однесите вашу партнерку на облаке. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА