Најновије

СНС И СПС НА ЈЕДНОЈ ЛИСТИ?! Дачић: У наредним недељама очекујем разговор са Вучићем

Лидер Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић изјавио је вечерас да очекује да ће у наредним недељама разговарати с председником Александром Вучићем о предлогу да СПС и Српска напредна странка (СНС) на пролећне парламентарне изборе изађу на једној листи.

Ивица Дачић и Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

- Не зна се датум, али Вучић је, када смо причали о томе, рекао да ће то бити после празника, тако да очекујем да ће у наредним недељама бити разговора - рекао је Дачић у емисији "Прав угао" на РТВ, упитан зна ли се тачан датум разговора са Вучићем.

Упитан за Вучићеву изјаву да би "СПС за 15 минута могао да направи договор и с неким другим ко би био на власти", Дачић је рекао да је та изјава добра за бирачко тело - да је сигуран глас само онај за СНС и Вучића, а да ту има и неких других ствари које су, каже, биле у прошлости.

Дачић је навео да СПС никада није доносио одлуке о томе а да грађани претходно нису гласали за некога, што, додаје, не значи да социјалисти иду само са оним ко победи.

Подсетио је да је 2008. године ДС имала највећи број гласова, али је, каже, ситуација била таква да су са друге стране били Шешељ и Коштуница, који су хтели да пониште С СП.

- Када је Тадић изгубио председничке изборе, било је нелогично да са њим правимо владу - додао је Дачић.

Како је навео, ако постоје било какве сумње у лојалност социјалиста, постоји могућност да се у име државне политике коју заједно воде, направи заједничка листа, на којој би свако имао свој идентитет, а сарадња би се наставила.

- Ја са Вучићем нисам договарао ове ствари због математике и броја посланика, већ зато што смо имали и имамо заједничке циљеве. Све док се ради на тим циљевима, наравно да је та коалиција апсолутно неупитна - рекао је Дачић.

Срби и Роми су увек делили исту судбину, протеривали су нас заједно и убијали! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА