Најновије

УРЕДНИК ИН4С НАКОН ХАПЕШЊА ОТКРИВА: Прави разлог за моје хапшење су питања која сам поставио Душку Марковићу!

Уредник портала ИН4С, Гојко Раичевић, који је јуче ухапшен и задржан у притвору у Црној Гори, под оптужбом да је вешћу која је објављена на поменутом порталу, узнемирио црногорску јавност и ширио панику, дао је тим поводом изјаву за портал Србија Данас.

Гојко Раичевић (Фото: Јутјуб)

На самом почетку разговора Раичевић је описао шта је претходило његовом привођењу и дакле им информација да је до екплозије дошло у "Вили Горица".

- Ми смо објавили вест да је била експлозија у “Вили Горица” на основу информације из полиције, преко средстава везе... Важније за целу ту причу, јесте, да таквих вести има по неколико на месечном ниво: експлозија испред кафеа, обрачун мафија, итд… Изгледа да се тај сукоб између кланова и овде негде проширио.

Раичевић наводи да је ова вест заправо била изговор да би се он заплашио због "незгодних" питања које је поставио црногорском премијеру Душку Марковићу. 

- Разлог за моје хапшење је низ питања које сам поставио премијеру Душку Марковићу, трагом информације да је тражио од шиптарских терориста, специјалце из РОСУ да буду присутни у Црној Гори за Бадње вече и Божић као подршка полицијским снагама, које су већ полако почеле да отказују послушност. Због те информације, која је објавила ФОС Меда уредница А. Х. је приведена и затворена на 72 сата. Осим тога, после притвора А. Х. је добила отказ - каже Раичевић и додаје:

- Е, ја сам ту информацију проширио питањем упућеном Душку Марковићу - да ли је тачно да, осим што је тражио подршку од оружаних снага са привремено окупиране јужне српске покрајине, да је тражио и од Хрватске и Албаније и да ли је истина да су они рекли да, иако чланови НАТО не могу да се одазову том позиву, јер се ради о унутрашњем проблему, а не о проблему изазваном агресијом споља.

Раичевић тврди да је подршка од лажне државе Косово стигла због пословних веза које Црна Гора има са њом, односно због шверца цигарета.

- Следеће питање које сам поставио је: "Да ли је, у јеку седнице Скупштине Црне Горе, прекинута седница и да ли је Душко Марковић разговарао са митрополитом црногорско – приморским Амфилохијем, где је митрополит тражио да се откаже изгласавање закона за после Божића, на шта је Марковић позвао свог шефа Мила Ђукановића, а да му је овај одговорио: "Закон се мора изгласати по сваку цену!". Нормално, та два питања, изазвала су бес, а Душко Марковић није одговорио на питања шаљући одговоре, већ је његов одговор био хапшење под изговором да смо ширили атмосферу нереда.

Раичевић сматра да службе сада раде без синрхонизације, можда чак и без консултације са вишим инстанцама. Да траже било који разлог да би умирили медије који раде против режима Мила Ђукановића.

На питање какви су његови даљи кораци, и да ли ће одустати од своје борбе и посла којим се бави Раичевић је одговорио:

- Ја ћу остати да радим ово што радим додатно испирисан и са новом агилношћу и посвећеношћу. Не могу ни хапшења ни пребијања од стране полиције да то промене. Разлика између овог случаја да и свих претходних је управо у томе што су медији, чак и онај део који нису одобравали нашу уређивачку политику, схватили да се то данас дешава мени, а да ће се, колико већ сутра, десити њима. 

Руски и амерички амбасадор у ћестокој расправи! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА