Најновије

УЗ РУСКУ ПОМОЋ НИЈЕДНА МЕТА НИЈЕ НЕДОСТИЖНА! Иранске ракете које су циљале америчке снаге вођене су руском сателитском технологијом!

Ракете које је Исламска револуционарна гарда (ИРГЦ) испалила на положаје америчке војске у Ираку наводно су вођене руском сателитском технологијом, јавила је руска ваздухопловна публикација Авиа Про, позивајући се на руску ТВ Правда.

Према извештају, ирански ракетни напади на америчке снаге у Ербилу и Ал-Асад базу у Ал-Анбару били су координирани с руским сателитима, за које се наводи да су били разлог за њихов успех.

"Верује се да је из тога разлога 17 од 19 иранских балистичких ракета успело успјешно погодити циљеве на удаљености од неколико стотина километара од иранске границе", рекао је Авиа Про.

„Потребна је промена две генерације да се тачност и домет доведу до задовољавајућег нивоа, што је показало и у Сирији као резултат напада на терористичке групе. Ово је омогућило Иранцима да постигну десет метара прецизног поготка. Употреба глобалног система за позиционирање ГПС-а омогућила је Американцима да направе пробој у свим системима за навођење ракета. Али тешко да се може претпоставити да ће Сједињене Државе пружити прилику Ирану да користи сопствене сателите за усмеравање ракета на базе које се налазе у Ираку. Али ГПС није једини сателитски систем. Руски систем ГЛОНАСС има потпуно исте могућности. Кинески Беидоу још увек није тачан. Тако да можете само нагађати како су Иранци успели да постигну тако невероватну тачност ... “, известила је руска Правда.

Треба истаћи да сателитски снимци показују уништавање више локација у бази Аин Ал-Асада, али Вашингтон је рекао да ниједној америчкој трупи није нанета штета током напада јер су предузели мере предострожности пре лансирања ракете.

Путин одбрусио Западу поводом Северног тока 2! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА