Најновије

ВАЦИЋ У ВРАЊУ: "Бахтали Василица! Срби и Роми су увек делили исту судбину, протеривали су нас заједно и убијали!"

“Бахтали Василица”, овом честитком за празник Миша Вацић, лидер Српске деснице, обратио се окупљеним Ромима и осталим Врањанцима испред новоотворене канцеларије за ромска питања у Горњој чаршији на почетку Дубровачке улице.

Миша Вацић (Фото: Јутјуб)

Вацић је дочекан хлебом и сољу, којим га је послужила млада Ромкиња, уз музику са националним српским предзнаком.

Неколико присутних Срба одмах је на глас прокоментарисало “да је овај фолклорно-политички перформанс Српске деснице бочни удар на Јединствену Србију и њеног врањског лидера Дејана Манића који су увек на изборима рачунали на ромске гласове у Горњој чаршији”.

Вацић је пак наставио говор у препознатљивом стилу зачињеном хвалоспевима о “српско-ромској судбини и заједништву”.

“Срби и Роми или Цигани, што никако није ружно, су увек делили исту судбину, протеривали су нас заједно и убијали, али ми имамо суживот са Ромима, јер су увек били лојални Србији. Доказ суживота је и што Срби на весељима певају ромске песме и што вековима живимо заједно. Зато ће Роми у Српској десници увек имати великог заштитника”, обећао је Вацић.

Пре говора Мише Вацића, окупљеним житељима Горње чаршије обратио се Боривоје Антић, председник Градског одбора Српске деснице у Врању.

“Уз честитке свима који славе све празнике ових дана, желим да кажем да се све већи број грађана обраћа Српској десници у Врању, јер постижемо добре резултате. Ова канцеларија је у ствари информативни центар за ромска питања, па позивамо све Роме и друге грађане да нам се обрате са својим проблемима, а ми ћемо у складу са својим могућностима помоћи колико је то у нашој могућности”, рекао је Антић.

Координатор у канцеларији Српске деснице у Горњој чаршији Дејан Бајрамовић, некадашњи градски већник за социјална питања испред СНС-а, захвалио се на крају ГрО Деснице и челницима ове странке на залагању за потребу отварања ове канцеларије и разумевању за ромске проблеме.

“У гротлу вулкана решаваћемо ромске проблеме”, обећао је Бајрамовић.

Крај догађања у Горњој чаршији зачињен је поделом пакетића деци ромских породица која никада нису била у прилици да добију такве поклоне.

Занимљиво је и индикативно да су у Српској десници виђени бивши социјалисти, демократе, ПУПС-овци - др Чедомир Станимировић, раније члан ДС, СРС и листе “Демократска за Врање”, Тоза Величковић, бивши социјалиста и ранији директор ОШ Бранко Радичевић у Врању, па ранији директор Шесте школе Здравко Величковић, ранији шеф Комуналне полиције, али и новопечени чланови међу којима се истицала Гордана Димитријевић, директорка Народног универзитета и донедавно чланица Јединствене Србије.


Прочитајте ОВДЕ шта је Александар Шешељ поручио црногорској власти.

Извор: Инфоврањске

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА