Најновије

ВЕЛИКА ПРЕТЊА ЗА ЧОВЕЧАНСТВО: Ослободиће се вируси од којих свет не може да се заштити!

Непознати древни вируси се крију у наслагама леда старог хиљадама година.

Арктик (Фото: Риа)

Амерички и кинески научници су узели неколико узорака леде са тибетанског глечера и пронашли чак 33 залеђена патогена, а 28 међу њима је потпуно непознато човечанству.

Наиме, непознати древни вируси се крију у наслагама леда старог хиљадама година.

Како кажу стручњаци, глобално загревање прети да отопи светске глечере и онда би, према најгорем сценарију, вируси могли да буду пуштени у атмосферу.

Томе би могле, пре свега, да кумују високе температуре, а уколико се вируси ослободе, то би био огроман проблем јер свет уопште нема изграђен имунитет против њих. Моћ ових вируса није позната, неки су потенцијално смртоносни, а други вероватно безопасни.

Бушење глечера Тибетанске висоравни трајало је пет година, а пројекат је омогућио да буду сигурни да откривају древне вирусе, а не само да покупе контаминацију из модерног света.

Уклањање горњег слоја леда (0,5 центиметара) помоћу траке и испирање етанолом и водом осигурало је да нема контаминације.

Брзина отапања леда у смрзнутим регијама, до које долази због високих температура, забрињава научнике.

"У најгорем случају, то отапање леда могло би довести до испуштања патогена у животну средину", закључили су научници.

Иначе, 2016. године од антракса је умрло више од 2.300 ирваса у Русији, а болест је била подстакнута топлим таласом. Температуре су порасле на 35 степени и лед се убрзано отапао. Русија је била принуђена да се укључи трупе обучене за биолошко ратовање како би се помогло у решавању ове ванредне ситуације. Осам људи било је заражено антраксом, а на десетине су тестиране како би се утврдило да нису заражене.

Антракс је потенцијално смртоносан, а узрокују га споре бактерије Бациллус антхрацис. Може да опстане у оштрим климама. Болест се може пренети додиром, удисањем или гутањем спора које годинама могу бити "успаване" у води и земљи.

Погледајте видео који убија предрасуде... Сазнајте како заиста изгледа свет!  Прочитајте ОВДЕ  све детаље.

Извор: Ало/Дејли Мејл

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА