Најновије

ДОГОВОР СРПСКИХ НЕПРИЈАТЕЉА У ТИРАНИ: Шиптарске партије заједно наступају на изборима у Србији!

Политички представници Албанаца трију општина с југа централне Србије потписали су данас у Тирани споразум о заједничком наступу на предстојећим парламентарним изборима у Србији.

Шиптари (Фото: en.ata.gov.al)

Потписивању споразума присуствовао је вршилац дужности министра за европске и спољне после Албаније, Гент Чакај, који је са политичким предтавницима Албанаца из Србије разговарао о њиховом заједничком наступу на парламентарним изорима, који ће у Србији бити одржани до почетка маја.

Као је пренео портал албанског Топ ченела, споразум о формирању заједничке листе заснован је на, како се наводи, јасним програмским принципима, а њен назив ће бити "Албанска демократска алтернатива - Уједињена долина".

Споразум су потписали представници: Странке за демократску акцију, Алернативе за промене, Демократске странка, Реформског покрет ДПА и Покрета Демократски напредак.

Они ће, наводи се, одлучивати у складу са програм кад год је реч о националним принципима и питањима Албанаца тзв. Прешевске долине.

Споразум је потписан с циљем да би се обезбедила што већа заступљеност и ојачао положај Албанаца на подручју југа централне Србије.

На заједничкој конференцији за штампу Чакај је похвалио постизање овог споразума, уз оцену да су "политички представници Прешевске долине данас дали највреднији и најзначајнији пример да се страначке разлике могу артикулисати у оквиру једног националног става“.

"Ова листа ће имати незаменљиву функцију у покретању широког спектра питања са којима се суочавају Албанци у Долини, а која се тичу образовања, као и слободне употребе албанских националних симбола и веће заступљености у државним институцијама", река је Чакај.

Рекао је и да Влада Албаније неће оклевати да подржи заједничку листу Албанаца с југа централне Србије.

"Овај споразум о заједничкој листи служи на част грађанима Прешевске долине, али и Албанцима ма где они били", рекао је Чакај.

Народ неће дозволити да му у веру дирате! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА