Најновије

ЛОНЧАРЕВО БУНЦАЊЕ О МАГЛИ: Још нико није измислио да створи ветар и да растера загађење! Нису моја деца у свемиру па да удишу чист ваздух!

Министар здравља Златибор Лончар каже да загађења ваздуха има, али да нема разлога за панику, јер, како наводи, то не може да доведе до озбиљних здравствених последица.

Златибор Лончар (Фото: Јутјуб)

Он је за ТВ Пинк рекао да загађења има сваке године, али да је претходних година јавност била окупирана неким другим проблемима као што су посао, плате. "Овако ће бити до суботе, јер нема ветра. Још нико није измислио да створи ветар и да растера загађење", рекао је Лончар.

Министар је апеловао да деца, стари и хронични болесници немају физичке активности напољу у данима када је повећано загађење ваздуха.

Уколико су напољу треба да ставе шал преко уста, како би загрејали ваздух.

"Проводите мање времена напољу. Вртићи и школе не морају децу да изводе напоље, могу да осмисле нешто друго док се не промени време. Ово стање не може да доведе до озбиљних акутних или било којих других последица", навео је он.

Лончар каже није повећан број деце који остају у болници због загађења ваздуха и да те податке проверавају на сваких неколико сати.

"Ми смо можда погрешили што нисмо на време изашли да то људима саопштимо, јер није било ништа алармантно", навео је он. Додаје да је направљен тим који ће се бавити питањем загађења ваздуха.

Министар је указао да су велики загађивачи ваздуха аутомобили и индивидуална ложишта.

Да ћи ће Милановић позвати свог колегу Вучића на инаугурацију? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА