Најновије

МОСКОВСКА ПАТРИЈАРШИЈА: Патријарх Вартоломеј одлучио да забије нож у леђа СПЦ!

Цариградски патријарх Вартоломеј решио је да забије нож у леђа Српској православној цркви „легализацијом раскола у Северној Македонији“, одлучивши да се стави у функцију политичких елита које користе религију у својим играма, изјавио је портпарол Московске патријаршије Владимир Лејгода.

Москва (Фото: Фејсбук/принтскрин)

„Цариград намерава да легализује још један раскол. Патријарх Вартоломеј подржао је жалбени поступак Македонске православне цркве. Очигледно је одлучио да се стави у функцију политичких елита које користе религију у својим играма. То је у суштини забадање ножа у леђа Српској православној цркви, којој већ прети прогон у Црној Гори“, рекао је Лејгода.

Он је навео и да је сврха недавног састанка патријарха Вартоломеја са председником прелазне Владе Северне Македоније Оливером Спасовским и некадашњим премијером Зораном Заевом била да се размотри могућност за поновним успостављањем регуларности у цркви Северне Македоније, под именом Охридска архиепископија.

Подсетимо, након састанка одлучено је да се делегација Српске православне цркве и цркве у тој земљи позову пред Свету столицу Васељенске патријаршије на консултације, у настојању да се постигну заједнички договор и решење.

Прочитајте ОВДЕ   нову колумну Велимира Ераковића.

Извор: rs. sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА