Најновије

ПЕТО ПО РЕДУ ВИТЕШКО ПЛИВАЊЕ ЗА КРСТОВДАНСКО - БОГОЈАВЉЕНСКИ КРСТ: Краљевски Ред Витезова позива грађане, а ово су услови такмичења!

Пливање за часни крст, пети пут,  одржаће ће се одржати на Крстовдан 18. јануара подно Београдске Тврђаве – Небојша куле, испред брода SWEET HOUSE , у организацији Краљевског Реда Витезова, са подршком Скупштине Града, Војске Србије, МУП-а, ЈП Београдска тврђава, ТОС-а, а са благословом Његове Светости Патријарха Иринеја и под покровитељством Њ.К.В.Кнегиње Линде Карађорђевић.

Краљевски Ред Витезова (Фото: Јутјуб)

Чланови Краљевског Реда Витезова су обновили традицију пливања за Богојављенски крст 1999. године у Београдском језеру. После двадесет година искуства и покровитељства догађаја у главном граду и Србији, кроз сарадњу са епархијама и општинама, Краљевски Ред Витезова организује Пливање за часни крст у знак сећања на крштење Исусово на реци Јордан, које означава и почетак Његове мисије Хришћанске проповеди, прво објављивање Тајне Свете Тројице – Оца, Сина и Светог Духа и прво установљење основних симбола хришћанске вере.

Краљевски Ред Витезова је витешки ред чији су оснивачи Њ.К.В.Кнегиња Линда, принчеви Михајло и Ђорђе Карађорђевић. Краљевски Ред Витезова делује са благословом Његове Светости Патријарха српског Иринеја, развија витештво у култури, уметности, спорту и раду са децом настављајући задатак даљег ширења славјанског хришћанског витештва. Један од познатијих пројекта ове витешке организује је «Витез Фест» који се приређује сваке године на Врбици и Цвети, који окупље цео европски витешки свет на Београдској тврђави.

Цео догађај ће бити пренесен 18.01.2020 уживо (live stream) на Јутјуб каналу Краљевског Реда ВитезоваОД 10:00 ДО 12:30!

Спот: најава - Краљевски Ред Витезова Вас позива на Витешко пливање за часни крст – Крстовдан 18.01.2020

Сатница догађаја:

9:30  Света литургија у цркви Ружици (10:45 освећење воде)
11:00: Литија креће према месту пливања код куле Небојша
11:30 Културно уметнички и спортско витешки програм:

У програму учествују глумац народног позоришта Лепомир Ивковић, Музички састав Фенечки бисери, уметник и писац Маја Недељковић, православно спортско друштво Света Србија, витешка дружина Златна зора, Чувари Христовог гроба, Витезови Краљевског Реда.

12:00 Витешко пливање, потом интервјуи са пливачима и организаторима.
12:30 завршетак прославе.

Услови за пливаче су: да су постили Божићни пост, да приступе православним духом мере и љубави, а не такмичарски.

Пријављивање заинтересованих пливача је на имејл: dom@kraljevskiredvitezova.org

Ана Брнабић сазвала хитан састанак Владе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА