Најновије

ПВО СПРЖИЛА ВЕЋИНУ РАКЕТА: Сирија одбила израелски напад на базу Т4 у Хомсу!

Сирија је оптужила Израел за напад на ваздушну базу Т4 или „Тијуас“ у средњем делу провинције Хомс. Према сиријској државној новинској агенцији САНА, ваздушни напад је проведен 14. јануара.

Илустрација (Фото: Правда)

Овде имамо две верзије напада. Према првој су ваздухопловну базу Т4 напали вишенаменски борбени авиони, а према другој су напад провеле беспилотне летелице израелских ваздушних снага.

Према бази је лансирано неколико пројектила. Према сиријској команди, само су четири пројектила погодила своје циљеве, а већину је уништила противваздушна одбрана сиријске војске при приближавању пројектила бази „Тијyас“.

Наводи се како у нападу на ваздушну базу није било мртвих ни рањених.

Осим тога, сиријска команда тврди да је напад проведен из подручја Ал-Танф, подручја под америчком окупацијом на тромеђи Сирије, Ирака и Јордана. Израелско министарство обране одбило је, као и увек, дати било какав коментар о инциденту.

Подсетимо, Израел је од 2011. године покренуо бројне нападе на Сирију у којима су већином мете биле иранске формације или борци либанског покрета  Хезболах. Последњих месеци је израелско ваздухопловство појачало директне нападе против иранске војне присутности у Сирији.

Руси добили ново појачање у Камишлију. Прочитајте ОВДЕ   све детаље.

Извор: logicno. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА