Најновије

СИРИЈСКА ВОЈСКА НАПРЕДУЈЕ У ИДЛИБУ! Асадове снаге ослободиле четири града! Џихадисти се разбежали по пустињи!

Сиријска арапска армија (САА) направила је први велики напредак у 2020. години, пошто је успела да ослободи четири града у југоисточном Идлибу, која су била под контролом џихадиста.

САА је наставила са напредовањем у Идлибу (Фото: Јутјуб)

САА је великом офанзивом, коју су предводили Пети корпус и 25. дивизија специјалних снага (некадашњи Тигрови) напала је прво град Абу Џариф, који се налази југоисточно од Марат ал-Нумана.

Сиријска војска је успела да ослободи Абу Џарид, пошто је претходних дана одбрана џихадиста значајно ослабила после руског бомбардовања.

САА је после ослобађања овог града успела да истера џихадисте из још три града, Тал Катраха, Навијах Шаркијаха и Навијах Гарбијаха. Џихадисти који су били окупљени око Хаџата Тахрира ал-Шама повукли су се у област Тал Карсијан у југоисточном Идлибу.

Извор близак сиријској војски је рекао да џихадисти претрпели велике губитке у овим сукобима, а остатак побуњеника се повукао из четири града.

Исти извор је навео да је овај велики напредак САА први у овој години, а уједно је дао снагу сиријској војсци да у наредном периоду настави са офанзивом и да у потпуности очисти Идлиб од терористичких група.

Прочитајте ОВДЕ како је сиријска ПВО одбила непријатељски напад у Хомсу.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА