Најновије

АМФИЛОХИЈЕ УДАРИО МИЛОГОРЦЕ ГДЕ ИХ НАЈВИШЕ БОЛИ: Ђукановић и Марковић као Диоклецијан и Хозроје! Ствара се фашистичка ЦГ Секуле Дрљевића!

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије изјавио је да се СПЦ у Црној Гори поновно прогони и да је опет "на крсту и распећу" као у време римског цара Диоклецијана којег је назвао "проклетим царем Дукљанином".

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије (Фото: Јутјуб)

"Ево данас нови цареви Хозроји и Дукљани гоне и прогоне Цркву Божију, отимају, хоће да обесвешћују храмове као што су то чинили проклети цар Дукљанин и Хозроје. Донет је и код нас безакони закон од Владе Црне Горе, који је истоветан са законом који је владао у време проклетога цара Дукљанина и према којем се управљао Хозроје, пагански, безбожни цар персијски", казао је митрополит обраћајући се верницима током литије у манастиру Светог Архангела Михаила на тиватској Превлаци.

Осврћући се на Закон о слободи вероисповести чије повлачење тражи Митрополија црногорско-приморска, Амфилохије је казао да се преко тог закона и у 21. веку наставља прогон Цркве, али да се "наш народ духовно пробудио и васкрсао и окупља се око светиња Божијих".

Митрополит сматра да се овим законом у Црној Гори афримише "богоубилачки и братоубилачки дух и проглашава за идентитет и будућност Црне Горе".

"Из богоубилачког и братоубилачког духа се рађају овакви закони безакоња који се намећу Црној Гори и преко тога повратак проклетом цару Дукљанину и Хозроју, безбожном цару персијском", истакао је Амфилохије, наглашавајући да се "данашња црногорска химна први пут певала од стране Секуле Дрљевића у Старој Градишки".

"И ова Црна Гора која се данас ствара са тим безакоњем није Црна Гора 13. јула, већ је то фашистичка Црне Гора 12. јула, Секуле Дрљевића из Старе Градишке где је било крваво братоубилаштво од стране фашиста. Да се помолимо Богу да уразуми оне који данас владају Црном Гором, да не настављају то злокобно дело братоубиства и богоубиства у своме народу, него да се врате оном изворном хришћанском духу који је овде вековима владао, а којим је саграђено у Црној Гори све што је саграђено и сачувано кроз векове и који су живели сви они велики сведоци вере Христове и богољубља и братољубља", закључио је митрополит Амфилохије.

Прочитајте ОВДЕ зашто НАТО тим стиже у Подгорицу.

Извор: Вијести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА