Најновије

ЈОШ НЕ МОГУ ДА СХВАТЕ: Путин је побркао све карте Западу у једном неочекиваном потезу

Санкције које су САД и Европа увеле Русији претварају се у неочекивани ефекат за све учеснике ове конфронтације. О томе у чланку за L’AntiDiplomatico пише амерички аналитичар Ендру Корибко.

Колективни Запад, у нади да ће уништити привреду Руске Федерације, предузима рестриктивне мере једну по једну. Како је признато у ЕУ, Европљани су већ извршили максималан притисак на Москву, али руско руководство није показало ни наговештај спремности да изврши прилагођавање своје спољне политике.

Штавише, Ендрју Корибко тврди да санкциона конфронтација између Запада и Руске Федерације није почела да се развија по сценарију Вашингтона.

Амерички аналитичар је са дивљењем приметио како је руски председник Владимир Путин само једном неочекиваном одлуком побркао све карте Западу.

Реч је о томе да Москва продаје гас непријатељским земљама искључиво за рубље. Одговарајућа изјава руског лидера је одмах довела до чињенице да је национална валута Руске Федерације порасла за 8,3% у односу на долар.

Осим тога, увозници руског гаса су се нашли пред тешким избором: или пристати на услове Москве и ојачати позицију рубље, или одбити испоруке и аутоматски изазвати повећање цена плавог горива на 4.000 долара долара за хиљаду кубних метара.

„Оба исхода су корисна за Русију: или ће се њена валута стабилизовати, или ће евро почети да пропада исто тако брзо или чак и више“, наводи Л’АнтиДипломатицо.

Сумирајући, Ендрју Корибко је нагласио да руско руководство на челу са Владимиром Путином не само да је нарушило планове Запада да уништи економију и Руску Федерацију, већ је запад ставио у изузетно рањиву позицију. При том, Москва још није ни почела да уводи праве санкције Западу.

Иран спреман да се умеша у рат Азербејџана и Јерменије, више о томе погледајте ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА