Најновије

ПРПА БАТО? НАТО тим стиже у Подгорицу због „руских хибридних претњи“!

Председавајући Војног комитета НАТО-а, маршал Стјуарт Пич казао је да се Алијанса директно суочава са покушајима Русије да изведе хибридне нападе, због чега је одлучено да НАТО у Црну Гору упути тим за борбу против хибридних претњи, пише подгоричка „Побједа“.

НАТО, Дарко Милачић (Фото: pravacg)

Он је на седници Војног комитета НАТО-а, која је јуче завршена у Бриселу, казао да је Алијанса, желећи да се супротстави таквим руским акцијама, ангажовала први НАТО контрахибридни тим у Црној Гори.

„НАТО контрахибридни тим за подршку распоређен је у нашу земљу савезницу Црну Гору, са циљем да помогне у јачању способности земље и одвраћању хибридних изазова“, рекао је Пич.

Он је казао да трошкови за одбрану настављају да се повећавају.

„Подаци НАТО-а показују пораст трошкова од 4,6 одсто у 2019. години. То је пета година заредом да трошкови расту. До краја ове године савезници ће уложити више од 130 милијарди долара“, рекао је Пич и додао да се очекује да до 2024. године тај износ буде 400 милијарди долара.

Амерички генерал Марк Мили, највиши војни официр у земљи и главни војни саветник председника, министра одбране и Савета за националну безбедност САД оценио је на истој седници да је „већ дуже време очигледно да Русија жели да подели НАТО и учини га слабијим, ако не и уништи“.

„То би им ишло у корист. На штету је Европе и Сједињених Држава ако би се НАТО само срушио и распао“, рекао је Мили, пренео је портал РТЦГ.

Министарство одбране Црне Горе недавно је саопштило да је у тој земљи, од 21. до 27. новембра прошле године, боравио први НАТО контрахибридни тим за подршку, а главни разлог за његово ангажовање били су предстојећи парламентарни избори.

Прочитајте ОВДЕ   какав то план имају Додик и Вучић.

Извор: Побједа/РТЦГ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА