Најновије

ММФ СТИЖЕ У КОНТРОЛУ! Мисија у Београду од 24. до 28. фебруара

Мисија Међународног монетарног фонда (ММФ) боравиће у Београду од 24. до 28. фебруара, како би са представницима власти у Србији разговарала о најновијим макроекономским кретањима, као и економским изгледима и ризицима, најавио је шеф канцеларије Међународног монетарног фонда (ММФ) у Србији Себастијан Соса.

Самит ММФ (Фото: Јутјуб)

Соса је Тањугу рекао да ће током посете Мисије ММФ-а бити реч и о напретку у имплементацији реформи предузетих у оквиру програма сарадње уз подршку Инструмента за координацију политике (Полицy Цоординатион Инструмент - ПЦИ), укључујући области попут пореске администрације и друге реформе у јавном сектору, фискална правила, управљање јавним инвестицијама и државним предузећима.

Представници Мисије ММФ-а разговараће о томе са представницима Народне банке Србије, Министарства финансија, Министарства привреде и другим представницима јавног сектора, рекао је Соса.

Одбор извршних директора Међународног монетарног фонда је у јулу прошле године одобрио Србији нови програм сарадње, уз подршку Инструмента за координацију политике (Полицy Цоординатион Инструмент - ПЦИ). Тај програм представља континуитет у односу на стендбај аранжман из предострожности, који је Србија завршила лане у фебруару.

Циљ програма је одржавање макроекономске и финансијске стабилности и наставак структурних и институционалних реформи за подстицање бржег и свеобухватног раста, стварања нових радних места и побољшања животног стандарда.

Аранжман је одобрен за период од 30 месеци, а договорено је да се напредак економског програма прати путем 5 полугодишњих разматрања резултата, на којима ће се давати оцена његовог спровођења.

Помпео истражује да ли је Јовановић била угрожена у Украјини! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА