Најновије

НОВИ ЗАКОН СТУПА НА СНАГУ! Војска Србије биће јача и организованија, а враћају се и имена ових славних бригада!

Нови Закон о Војсци Србије обезбеђује да војска буде ефикасније организована у складу са околностима и окружењем, а изменама је предвиђено и враћање старих имена појединим бригадама, изјавио је данас министар одбране Александар Вулин.

Војска Србије (Фото: vs.rs)

Министар Вулин је објаснио да нове околности подразумевају другачију организацију војске у односу на некадашњу.

- Прва бригада која покрива равничарски део, првенствено Војводину и четврта која се налази у брдима има исти распоред јединица, војника, исту технику, што просто није добро - рекао је Вулин за РТС.

Према његовим речима, подигнута је старосна граница за пријем професионалних војника на 40 година, а на 45 година за официре ако су прошли војну обуку.

Такође, враћају се и називи појединим бригадама попут славне 63 падобранске или 72 специјалне бригаде.

- Србија ни у прошлости није изазивала ратове. И током прошле године имали смо упаде на север Косова, ми пратимо стање и реагујемо у складу са ситуацијом и спроводимо свако наређење врховног команданта. Војска треба да буде спремна а на политичарима је да учине да не дође до сукоба - истакао је Вулин.

Говорећи о најавама да би цензус на предстојећим парламентарним изборима могао да буде смањен са пет на три одсто, Вулин, који је и председника Покрета социјалиста, каже да би то омогућило да већини странака уђе у парламент.

- Али политика није само калкулација. Верујем у укрупнавање и заједничку иницијативу. Разговарао сам са председником Вучићем и надам се да ћемо наставити нашу заједничку сарадњу - рекао је Вулин.

Ко су "Кобре" и који су њихови задаци? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА