Најновије

ИЗВРШИТЕЉИ БЕЗ МИЛОСТИ, ЧАК И КАД НИСУ У ПРАВУ! Болесног деду, прикаченог на апарате избацују на улицу и то по неважећем уговору!

На основу неважећег уговора хоће да отму и продају стан старца, који живи на апаратима за дисање, да би наплатили туђ дуг, тврди пасторак Вучевић.

Извршитељи у акцији (Фото: Јутјуб)

Тешко оболели Бранислав Радојичић (71) могао би ускоро да буде избачен на улицу јер извршитељи намеравају да његов стан продају како би наплатили дугове његовог пасторка, а све позивајући се на неважећи уговор о купопродаји стана, тврди Бранислављев пасторак Светомир Вучевић.

Он не спори да бившој супрузи након развода дугује 42.000 евра, али истиче да је извршитељ Немања Протић, кога је она 2017. године ангажовала ради наплате тог дуга, ставио забелешку на Бранислављев стан и послао му проценитеље на врата, позивајући се на уговор о купопродаји стана који је он 2010. склопио с очухом Браниславом, али га је годину дана касније и правоснажно раскинуо.

Неусељив стан

- Очух и ја смо 2010. потписали уговор о купопродаји неусељивог стана, који је предвиђао да му у ратама исплатим одређену своту новца за стан, а да он настави да живи у њему док је жив. Исплатио сам му део новца, а пошто више нисам могао да плаћам, 2011. смо раскинули уговор. Очух није имао да ми врати све паре које сам му исплатио за стан, па смо у уговор ставили клаузулу да уколико се појави треће лице да од очуха купи стан, да прво мени исплати дуг од 31.500 евра, а остатак да да очуху. У међувремену је очух Бранислав продао неку имовину на селу и 2014. ми исплатио цео дуг, а стан је у целости остао његово власништво - каже Светомир Вучевић. Проблем је, међутим, настао 2017, када је Светомирова бивша супруга покренула извршни поступак за наплату дуга од 42.000 евра, које јој Светомир дугује после бракоразводне парнице, и то продајом стана његовог очуха Бранислава Радојичића.

- Она је знала да је уговор из 2010. између Бранислава и његовог пасторка Светомира раскинут и да Бранислав ништа не дугује њеном бившем супругу, али се на преваран начин сетила да га искористи. Извршитељ Немања Протић је искористио тај уговор из 2010, који је раскинут 2011, и на основу њега у катастру уписао дужника Светомира Вучевића као власника стана - објашњава адвокат Александар Шварц, који је у име Бранислава Радојичића поднео жалбу на решење о извршењу.

Упис у катастар

Шварц додаје да Светомир не би могао да се укњижи у катастар као власник очуховог стана ни да је то сам тражио, пошто му није исплатио целу суму. - За упис у катастар потребни су уговор и потврда о исплати уговорене цене. Извршитељ Немања Протић ни од кога није тражио потврду да је стан исплаћен у целости, нити је захтевао да се на бази тог уговора укњижи Бранислављево право доживотног становања, већ шест година након раскида тог уговора покреће извршни поступак - каже адвокат Шварц.

Он додаје да пресуда којом Светозар Вучевић дугује бившој супрузи 42.000 евра није спорна, али је спорно што тај дуг покушава да наплати од трећег лица, односно тешко болесног деде који живи на апаратима и који никоме ништа не дугује.

Извршитељ: Нисам знао да је уговор раскинут 

Извршитељ Немања Протић кратко је рекао да није знао да је уговор који је Светомир Вучевић, бивши супруг његове клијенткиње, имао с очухом раскинут.

- Нисам знао да је уговор који ми је дала клијенткиња раскинут и да је неважећи. Стан неће бити продат док се судски поступак не заврши, али у међувремену ја морам да предузимам све активности у поступку извршења и да имам процену вредности стана кад се судски поступак заврши - рекао је Протић и нагласио да више ништа не жели да прича о том случају док не добије одобрење Коморе извршитеља.

Дека ни крив ни дужан, надрљао

Бранислав Радојичић је кратко рекао да се због болести обратио пасторку да у јавност изнесе његов проблем који има са извршитељем.

- Мене не занима дуг који мој пасторак и његова бивша жена имају једно према другоме. Они су били у браку кад је уговор раскинут, а сада ни једно ни дуго немају проблем са извршитељем, него ја. Њима ништа не узимају, него мени - рекао је забринути Радојичић.

Како је отац Стево спречио Хилари Клинтон да уведе псе у српску цркву прочитајте ОВДЕ.

 

Извор: Курир

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА