Најновије

ЛИНТА ОПЛЕО ПО ЦРНОГОРСКОМ РАСПОПУ: Дедеић је осведочени србомрзац!

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодраг Линта оценио је да је тзв. митрополит неканонске Црногорске православне цркве Мираш Дедеић приликом гостовања у емисији "Бујица" у Хрватској још једном потврдио да је осведочени србомрзац.

Миодраг Линта (Фото: Јутјуб)

У саопштењу за јавност, Линта је подсетио да је аутор и водитељ поменуте емисије Владимир Бујанец, који је осуђени дилер дроге, јавно декларисани усташа и отворени следбеник Павелићеве НДХ и усташког покрета.

- Потпуно је јасно да је права намера гостовања Мираша Дедеића у ''Бујици'' била да се брутално застраши српски народ у Црној Гори, а крајњи циљ је отимање имовине Српске православне цркве, затирање свега српског и претварање Срба у националне Црногорце - навео је ЛИнта.

Он је истакао да је Дедеић у поменутој емисији изнео низ лажних оптужби на рачун Срба и Србије, као и да је заступао усташку тезу о потреби обнове Хрватске православне цркве која је основана у геноцидној НДХ и која је била инструмент масовног и насилног покрштавања српског народа у тој монструозној творевини.

Линта је закључио да би сваки грађанин Црне Горе који се у националном смислу изјашњава као Црногорац, требао да јавно осуди Мираша Дедеића који отворено и безумно промовише жестоко антисрпство и призива грађански рат.

Спрема се нова коалиција без Куртија? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА