Најновије

"ОПТУЖБЕ СУ ОПАСАН НАПАД НА АМЕРИКУ! ПРЕДСЕДНИК НИЈЕ УРАДИО НИШТА ПОГРЕШНО!" Огласио се правни тим Доналда Трампа!

Правни тим америчког председника Доналда Трампа одбацио је у одговору на импичмент оптужбе Представничког дома Конгреса истичући да је Трамп невин и да те оптужбе представљају "опасан напад на Американце".

Доналд Трамп (Фото: ria.ru)

Трампови адвокати су се у документу на шет страна први пут званично позабавили правним дејством две ставке импичмента - злоупотребом моћи и опструкцијом рада Конгреса, преноси Ројтерс.

Та два члана су основа суђења које би могло да доведе до Трамповог опозива у Сенату, које почиње у уторак.

"Имамо снажну правну основу. Председник није урадио ништа погрешно и верујемо да ће то бити доказано током овог процеса", рекао је један од извора у правном тиму, који је обавестио новинаре о садржају документа.

Према његовим речима, у одговору Трамповог правног тима се истиче да процес против председника није ништа друго него опасан напад на амерички народ и њихово право да гласају.

У документу се тврди да ставке импичмента крше амерички Устав и да ће нанети трајну штету.

Процес опозива председника Доналда Трампа наставља се у уторак, 21. јануара, када ће на суђењу у Сенату бити изнесени уводни аргументи. Процес у горњем дому америчког Конгреса формално је почео у четвртак.

Сенат је о наставку процеса опозива и о оптужбама у четвртак формално обавестио Трампа, а његова обавеза је да одговори до суботе увече по локалном времену.

Председник може бити разрешен дужности ако за то гласа две трећине (67) од стотину сенатора, што је мало вероватно јер већину у Сенату имају републиканци.

Трамп је оптужен да је прекршио закон када је проашле године привремено зауставио исплату војне помоци Украјини, коју је Конгрес већ одобрио, док је истовремено врсио притисак на Кијев да спроведе истраге против политичоог риовала Џоа Бајдена и његовог сина, што је био и главни повод за покретања процеса опозива.

Уколико ме не подржите у Либији, Европа ће се суочити с новим низом проблема! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА