Најновије

ПРИШТИНСКИ МЕДИЈИ: Спрема се нова коалиција без Куртија?

У Приштини се припрема нова коалиција за састав владе у којој нема Аљбина Куртија и Самоопредељења након што су се састали Рамуш Харадинај, Кадри Весељи, Фатмир Љимај и Беџет Пацоли како би разговарали о евентуалном формирању владајуће коалиције и институција, пренео је приштински портал Индекс онлајн.

Аљбин Курти (Фото: Јутјуб)

Према изворима портала, до састанка је дошло јер покрет Самоопредељење, који предводи Аљбин Курти, и Демократски савез Косова Исе Мустафе нису успели да се договоре о будућој владајућој коалицији.

На састанку је договорено да место премијера, у случају да се формира ова коалиција, припадне некоме из странке Фатмира Љимаја ПДК, тврди извор овог портала.

Харадинај је спреман да размотри коалиционе понуде од других субјеката, пренео је Кљан Косова.

"Ако би Курти или Самоопредељење имали неку идеју шта треба да се убудуће деси, ми би то размотрили. Али господин Курти нас до сад није позивао нити за консултације, нити за било шта. Ако нас неко други, у конкретном случају ДСК, или било ко ко добије мандат позове за консултације, ми би то размотрили и видели шта да чинимо", казао је Харадинај за овај портал.

Миша Вацић стао уз српски народ у Црној Гори Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА