Најновије

ПРОНАЂИ И УНИШТИ: Спречени терористички напади по Русији! Лов на џихадисте успешан!

Руске агенције за провођење закона искорениле су 11 "спавајућих" ћелија Исламске Државе (забрањене у Русији) у регији Дагестана на северном Кавказу 2019. године, изјавио је у суботу Игор Сироткин, шеф Националног уреда за борбу против тероризма (НАЦ), на састанку противтерористичке комисије у Дагестану.

Руска војска (Фото: mil.ru)

„Упркос значајним резултатима, у републици су још увек створени предуслови за успостављање нових терористичких група од стране присталица радикалних верских сфера. То се може потврдити чињеницом да је активност једанаест завереничких ћелија међународне терористичке организације Исламска Држава с укупним бројем 30 чланова искорењена у 2019. години “, рекао је.

Те  ћелије деловале су у неким областима Дагестана, укључујући његове велике градове и главни град Махачкалу. Упоредо са тим, Сирокин је споменуо охрабрујуће резултате превентивних напора. „Мере које су предузеле агенције за спровођење закона помогле су да се спрече терористички акти у региону у 2019. години, заједно са злочинима повезаним са тероризмом и да су у великој мери помогли да се раздвоје саучесници у идеологији тероризма“, нагласио је.

Раније је председавајући НАЦ-а и директор Савезне службе безбедности Руске ФСБ Александар Бортников рекао да је на северном Кавказу 2019. спречено укупно 15 злочина повезаних са тероризмом.

Погледајте ОВДЕ снимак напада бомбаша самоубице на сиријску војску!

 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА