Најновије

ПУТИН И ЏОНСОН ОЧИ У ОЧИ! Разговарало се о Сирији, Либији, Ирану... Закључак: Нема нормализације односа Русије и Британије!

Британски премијер Борис Џонсон данас је председнику Русије Владимиру Путину, на састанку у Берлину, поручио да неће доћи до нормализације односа две државе све док Москва не престане са „дестабилизујућим активностима“ које угрожавају безбедност Велике Британије и њених савезника.

Борис Џонсон (Фото: Јутјуб)

Портпаролка Џонсоновог кабинета у Даунинг стриту рекла је да се он са Путином састао у Берлину, на маргинама мировне конференције о Либији.

Како је пренео Ројтерс, Путин и Џонсон су разговарали о питањима везаним за Либију, Сирију, Ирак и Иран.

„Јасно је (Џонсон) ставио до знања да нема промене у британском ставу по питању Салсберија, које је била непромишљена употреба хемијског оружја и безобзиран покушај убиства недужних људи на тлу Уједињеног Краљевства. Џонсон је рекао да се такав напад не сме поновити“, навела је његова портпаролка у саопштењу.

Она је говорила о нападу на бившег руског двоструког тајног агента у Салсберију, у Енглеској 2018.

Лондон је тада оптужио Москву да стоји иза тровања агента, наводећи да је у нападу коришћен нервни гас развијен у СССР-у.

Русија је оштро у више наврата одбацила те оптужбе.

– Премијер (Џонсон) је рекао да неће доћи до нормализације наших билатералних односа док Русија не прекине са дестабилизујућим активностима, које прете Уједињеном Краљевству и његовим савезницима и које подривају сигурност наших грађана и нашу колективну безбедност – рекла је портпаролка, преноси Ројтерс.

Блиски сусрет руске и америчке војске у Сирији, више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА