Најновије

ДРАМАТИЧНО! МИЛО ПРЕТИ: Ухапсићу и Амфилохија! Наставља се страшно насиље у Црној Гори

Мило Ђукановић прети да ће ухапсити митрополита црногорско-приморског Амфилохија уколико се наставе протести верника против криминалног закона којим режим у Црној Гори покушава да отме имовину СПЦ!

Амфилохије и Мило (Фото: Јутјуб/ Правда)

Управа црногорске полиције саопштила је да позиви свештеника на окупљање људи на улицама доводе до нарушавања јавног реда и мира, због чега ће за све будуће инциденте сматрати одговорним црквене великодостојнике!?! Црногорски министар полиције Мевлудин Нухоџић затражио је да надлежни без одлагања санкционишу све оне који у протестима 'нападају полицију', што опозиција у Црној Гори оцењује на директан позив на хапшење врха СПЦ!

Моменталне казне

Управа црногорске полиције саопштила је да неће дозволити 'насиље на протестима', који се организују широм земље.

'Управа полиције указује на чињеницу да позиви верских великодостојника доводе до нарушавања јавног реда и мира, угрожавања имовине и до повређивања полицијских службеника. За будуће инциденте сматраћемо одговорним црквене великодостојнике', наводи се у саопштењу, док је министар полиције Нухоџић отворено запретио хапшењима.

- Позивам надлежне органе да без одлагања процесуирају и казне све оне који нападају полицајце који чувају ред и мир. Позивам и грађане да на цивилизован начин исказују ставове, а никако насиљем. Мир и толеранција морају бити изнад свих националних и верских опредељења и разлика - истиче Нухоџић.

Митрополија црногорско-приморска СПЦ, са митрополитом Амфилохијем на челу, на другој страни наглашава да она није одговорна за инциденте.

- Жалимо све оне који су ових дана повређени, а који су принуђени да слободу вере траже на улицама јер нису могли да је обезбеде тамо где је то требало да им се омогући, у црногорском парламенту. Груба је манипулација Управе полиције тврдња да ће за све евентуалне инциденте убудуће сматрати одговорнима и верске великодостојнике - поручују из Митрополије.

Срби су угрожени

Премијерка Србије Ана Брнабић, коментаришући дешавања у Црној Гори, оцењује да је најбољи начин да се помогне народу у Подгорици тај да имамо јаку државу.

- Срби у Црној Гори су наш народ, али такође су и сви Црногорци наша браћа. У овом случају не би требало стављати знак једнакости између државе и народа. Треба наћи начин да негујемо посебне односе са Црном Гором, али то не сме да доведе у питање положај Срба у Црној Гори, којих према последњем попису има 28,6 одсто - закључује Брнабићева.

Патријарх Иринеј: Смирити ситуацију

Патријарх Иринеј изјавио је да Синод СПЦ чека развој ситуације у Црној Гори и да се нада да ће се све смирити.

- Ово што се дешава није добро ни за Србе у Црној Гори ни за Црну Гору. Послали смо писма митрополиту црногорско-приморском Амфилохију и председнику Црне Горе Милу Ђукановићу. Видећемо шта ће се дешавати - наглашава патријарх Иринеј.

Синод РПЦ: Све помесне цркве да подрже СПЦ у ЦГ

Свети синод Руске православне цркве (РПЦ) позвао је све помесне цркве да подрже канонску Српску православну цркву у Црној Гори, наводи се у посланици патријарха и синода објављеној на сајту Московске патријаршије.

'Опасност која се надвила нико од нас не треба да схвати као далеку или туђу. Оно што покушавају да наметну верницима у Црној Гори сутра може снаћи сваку православну цркву', наводи се у посланици.

Оптужују Србију за немире у Црној Гори!?!

Поједини интелектуалци, политичари, редитељи, новинари, глумци и историчари из Црне Горе, Србије, Хрватске, Словеније, БиХ и лажне државе Косово објавили су јуче апел у којем позивају да се 'осуди угрожавање мира у Црној Гори и региону од стране Београда'!?!

Апел су, између осталих, потписали Светислав Басара, Латинка Перовић, Стјепан Месић, Милан Кучан, Харис Силајџић, Азем Власи, Соња Бисерко, Ветон Сурои…

Све што сте хтели да знате о руском интернету прочитајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА