Најновије

ПОДЗЕМНЕ ЈАЗБИНЕ, СКРИВЕНИ ТУНЕЛИ И КАТАКОМБЕ: Овако су се џихадисти планирали сакрити да их Асадове трупе нису потаманиле! (ВИДЕО)

1. јануара Сиријска арапска новинска агенција (САНА) објавила је видео снимак на којем се види сложена мрежа утврђења коју је заузела Сиријска арапска војска (САА) током недавне велике војне операције на југоистоку Идлиба.

Скровиште џихадиста (Фото: Јутјуб)

Утврђења су укључивала дубоке ровове, подземне тунеле и неколико положаја за артиљерију и минобацаче. Мртва тела неколико милитаната, која су остала у неким од ових утврђења, такође се могу видети у снимку.

Хаџат Тахрир ал-Шам (ХТШ), Ал Каидине групе и фракције подржане од Турске изградиле су ова утврђења раније, у нади да ће зауставити сваки напад ССА. Међутим, војска је лако савладала ове препреке.

Протеклог месеца САА је заузела више од 40 градова и села у југоисточном Идлибу у оквиру велике војне операције. Милитанти су претрпели озбиљне губитке док су покушавали да зауставе напредовање војске.

САА се, како се извештава, припрема да настави свој напредак у југоисточном Идлибу. Војска би такође могла да изврши копнени напад у западном Алепу, према неколико недавних извештаја.

Прочитајте ОВДЕ како су се провели терористи када су напали САА у Идлибу.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА