Најновије

Апстиненција утиче на тело жене, а последице су разочаравајуће

Жене које имају сексуалне односе бар једном недељно касније улазе у менопаузу него што је то случај са дамама које имају полни однос једном месечно.

Илустрација (Фото: принтскрин)

Научници са Универзитетског колеџа у Лондону анализирали су податке студије која се бави здрављем жена широм САД. Реч је о најразноврснијем и најрепрезентативнијем истраживању које је обухватило заједничка искуства исте циљне групе у дужем временском интервалу. Предмет истраживања била је менопауза.

- Налази студије показују да тело не стимулише овулацију, уколико нема редовног сексуалног контакта. Организам природно бира да ли ће енергетски потенцијал користити за продужетак врсте или би се енергија могла уложити за нпр. чување унука - објашњава ауторка студије Меган Арнот.

Контроверзна идеја о смањењу плодности због бриге о породици везана је за предисторијски период и назива се "Хипотеза баке". Развила се како би смањила репродуктивни раскорак између жена различитих генерација. Хипотеза покушава да објасни потребу дама у позним годинама да се више укључе у чувању унука и кућним пословима, пише Скај њуз.

Научници тврде да је бесмислено трошити енергију тела на овулацију уколико се зна да због недостатка сексуалне активности неће доћи до трудноће.

- Менопауза је неизбежна и не постоје медицинске методе које би је одложиле или спречиле. Ипак, резултати студије показују да се време менопаузе може предвитети, захваљујући праћењу репродуктивног потенцијала жене - објашњава професорка Рут Мејс.

Величина није важна, посао боље ради мања алатка. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА